- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 2 kg svinekam med svær
- Salt (25 g per liter!)
- Smør til stegning
- 2 citroner
- 1 hvidløg
- 3 skalotteløg
- Ca. 1/2 l hønsefond
- Et par timiankviste
- 1/2 fl. Ripasso rødvin
- 50 g smør
- 2 spsk. mel
Brunede kartofler:
- 1 kg små kartofler, kogte/pillede
- 200 g sukker
- 50 g smør
Kål:
- 1 stort rødkål
- 250 g sukker
- 2½ dl eddike
- 1 spsk. salt
- Friskkværnet peber
Tilbehør: 1 kg kogte hvide kartofler drysset med hakket persille
Fremgangsmåde
- Sværene pilles af svinekammen, skæres i skiver og koges i vand med rigelig salt i ca. 10 min.
- Dryppes af, lægges på bagepapir og steges i 15-20 min. 220 grader, til de er gyldne og sprøde.
- Kammen ridses og brunes i smør i en stegegryde.
- Citroner, hvidløg og skalotteløg skæres i kvarte, tilsættes i gryden og svitses kort.
- Rødvin tilsættes og koges ind til det halve (dvs. uden låg).
- Hønsefond (gem evt. en lille sjat til at justere saucen med) og timiankviste tilsættes og simrer under låg 2-2 1/2 time.
Brun sauce:
- Smelt 50 g smør i en lille gryde og tilsæt 2 store spsk. mel og rør godt rundt.
- Si fonden (braiseringslagen fra stegegryden) og tilsæt den lidt ad gangen, mens der piskes.
- Kog saucen tyk, mens du pisker.
- Smag den til og tilsæt evt. mere væske (vand el. hønsefond) så konsistens og smag passer.
Brunede kartofler:
- Smelt/brun sukkeret på en pande.
- Tilsæt smør og de små kartofler.
- Lad dem simre i karamel-massen. Tilsætte evt. lidt vand, så er de nemmere at styre.
Rødkål:
- Skær rødkålen i fine strimler og kog med 250 g sukker, 2½ dl eddike, 1 spsk. salt og friskkværnet peber.
- Lad simre med låg ved lav varm i ca. 45 minutter.