Straccetti alla rughetta (oksemørbrad med rucola)
Straccetti alla rughetta (oksemørbrad med rucola)
"

Straccetti alla rughetta (oksemørbrad med rucola)

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 4
Denne ret fik jeg en gang i Toscana. Jeg synes, det er dejligt, at noget så enkelt kan smage så godt. En god italiensk rødvin vil være helt på sin plads her.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 600 g små tynde skiver oksemørbrad (frys evt. oksemørbrad, og skær den ud, når den er halvvejs optøet (ligesom når man laver carpaccio), så er det nemt at skære tynde skiver
  • 2 dl oksebouillon
  • 4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 250 g rucola
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. smør
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. finthakket persille
  • Tilbehør: ciabattabrød eller pastastrimler (fx Rusticella d’Abruzzo tagliatelle eller linguine)

Fremgangsmåde

Varm olien godt op i en stor pande, svits okseskiverne og drys med salt, peber og mel. Rør lidt rundt, og hæld hvidvin og bouillon i. Lad simre i 5 min. Kom den store portion rucola i panden, og rør forsigtigt rundt i 3-4 min. Tilsæt smør. Rucolaen vil falde sammen og være lige tilpas i mængden. Tag panden af varmen, drys med persille og servér straks med noget godt ciabattabrød eller pastastrimler.