- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- Ca. 2 kg spisekartofler
- Ca. 1200 g hakket oksekød
- 2-3 spsk. olivenolie eller smør
- 3 dl fløde (evt. lidt mere)
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. friskkværnet peber
- 1 kvsp. cayennepeber
- 2 tsk. paprika + ekstra til drys
- 1 tsk. peberblanding
- 2 tsk. løgpulver
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
Tilbehør: grøn salat, revet gulerødssalat og brød
Fremgangsmåde
- Du må selv om, hvorvidt du vil skrælle kartoflerne eller lade skrællen blive. Jeg laver retten med skræl. Kog kartoflerne i max. 15 minutter uden salt. De må ikke blive møre. Hæld vandet fra og skyld et par gange med koldt vand for at køle kartoflerne hurtigt.
- Varm olivenolie eller smør i en stegepande og brun kødet godt. Rør bouillonterning i ½ dl kogende vand og tilsæt det til kødet. Krydr yderligere med salt, peber, paprika, cayennepeber, peberblanding, løgpulver og tomatpuré. Rør godt rundt, smag kødet til og sæt det til side.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skær kartoflerne i skiver af ca. 5-6 mm tykkelse.
- Læg ca. 1/3 af kartoffelskiverne fladt i bunden af et højt ildfast fad. Dæk med halvdelen af kødet. Lav et nyt kartoffel-lag og dæk igen til med kød. Afslut med et lag kartofler på toppen.
- Hæld fløden udover, så det dækker det hele. Drys det øverste kartoffel-lag med ekstra paprika.
- Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 15 minutter. Herefter skrues ned til 200 grader og lader det stå i yderligere ca. 20 minutter - de øverste kartofler skulle gerne blive gyldne og sprøde. Servér straks med tilbehøret.
Tip: Hæld lidt ekstra fløde på, hvis du fx genopvarmer retten dagen efter, så der dannes lidt ekstra sovs - der er nemlig rift om den ;-)