Rosastegt lammeculotte med lun tomatsalat og salvie-kartofler
"

Rosastegt lammeculotte med lun tomatsalat og salvie-kartofler

Opskrift af:
1 time
Antal personer: 4
Lækker opskrift på rosastegt lammeculotte med lun tomatsalat og salvie-kartofler.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2-3 lammeculotter i alt ca. 7-800 g
  • 20 cherry-tomater
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hakket frisk basilikum eller koriander
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie
  • 4 bagekartofler
  • 1 grøn squash
  • 1 bdt. frisk salvie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie

Fremgangsmåde

Puds lammeculotterne af for eventuelle sener og skær ridser igennem fedtkanten med en skarp kniv. Brun culotterne godt af på en pande eller i en gryde. Kom dem i et ovnfast fad, krydr godt med salt og peber. Inden servering steges de færdigt i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 min. og hviler tildækket i ca. 15 min., inden de skæres i skiver.


Lun tomatsalat: Rengør og snit forårsløgene i stykker på ca. ½ cm. Skyl og halver cherrytomaterne. Rist forårsløgene af i olien og vend cherrytomaterne i og lad dem koge med i ca. 2 min. Tilsæt hvidvinseddike og honning og lad det koge med i ca. 2 min.

Krydr med salt og peber. Lige inden servering vendes de friske krydderurter i.

Salvie-kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skyl og skær squashen ligeledes i tynde skiver. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg skiftevis skiver af kartoffel og squash i fadet. Pluk bladene af salvien og blend dem med hvidløg i olien til en fin pesto. Smør pestoen over kartofler og squash, krydr med salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 185 grader, til de er møre.