Rejemad med pocheret æg
Rejemad med pocheret æg
"

Rejemad med pocheret æg

Opskrift af:
15 minutter
Antal personer: 4
Let og lækker opskrift på rejemad med pocheret æg, venligst udlånt af Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Denne og mange flere opskrifter kan findes i kogebogen Råt for usødet.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Rejemad

  • 1 agurk
  • 200 g rejer (fx Rømørejer)
  • 4 æg
  • Brioche i tykke skiver
  • Dild til pynt
  • 2 citroner
  • Eddike
  • Smør til stegning

Hjemmelavet mayonnaise

  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl pasteuriseret æggeblomme
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

Agurk og rejer
Skræl agurken med en tyndskræller til tynde bånd. Form en ring af dem, som du fylder rejerne i.

Pynt med dild, citron og hjemmelavet mayonnaise.

Steg briocheskiverne i rigeligt smør.

Pocheret æg
Sæt vand over i en gryde. Når det koger, tilsætter du eddike og salt.

Skru ned form varmen, så vandet simrer.

Slå ægget ud i en skål og hæld det forsigtigt ned i vandet.

Saml hviden og blommen med to skeer.

Det skal pochere i 4-5 minutter.

Hjemmelavet mayonnaise
Pisk sennep, æggeblommer og hvidvinseddike sammen. Pisk derefter forsigtigt olie i, til det tykner. Smag til med salt.