Ramón do Casar S.L.

Ramón do Casar S.L.

Ribeiro

Ramón do Casar S.L.

Ramón do Casar er ikke alene fantastiske vine fra det barske område i Galicien, men også historien om en mand (Ramón), der - på grund af Spaniens økonomiske situation i ”Franco-tiden” i 50’erne - blev nødsaget til at forlade familiens vingård ved floden Miño.

Ramón immigrerede til Venezuela, hvor han med hårdt arbejde i løbet af årene fik oparbejdet økonomi til at købe vinmarker i Galicien igen for derefter at returnere til området.

I respekt for Ramón bærer etiketterne på vinene fra vingården i dag fotografier fra den (nu) berømte fotograf Alberto Marti, som fotograferede de mange spanske immigranter på havnene i Vigo og Coruña, inden de drog af sted til Sydamerika. 

I dag producerer Ramón do Casar her fra det barske område ved Ribeiro godt 40 km øst for Atlanterhavet nogle af Spaniens absolut bedste hvidvine lavet på druerne Treixadura, Godello og Albariño.

Klimaet er primært Atlanterhavsklima, og i kombination med den dybe, granitholdige jordbund bidrager det til koncentrerede og alligevel sprøde, fokuserede hvidvine, der generelt godt kan minde om stor, hvid Bourgogne tilsat en snert af top-riesling.

 

Læs mere

Kort og godt om Ramón do Casar S.L.

Område
Ribeiro, Spanien

Område:
Ribeiro, Galicien

Primære druer:
Albariño, Treixadura, Godello

Vinmager:
Pablo Estévezhttps://ramondocasar.es/en/home-en/
4 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue