Nougat parfait
Nougat parfait
"

Nougat parfait

Opskrift af:
30 minutter + 6 timer
Antal personer: 6
Att. alle nougat-elskere! Her er endnu en gang dessertlækkeri fra vores køkkendame, Pia. Portvinen er diskret og giver bare en ekstra nuance til nougat parfaiten.

En meget nem nougat-dessert, der laves klar i forvejen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 100 g nougat
  • 1-3 spsk. portvin (gerne Tawny, men ellers er det ok med Ruby eller LBV)
  • ½ liter piskefløde

Pynt: 1 styk koldt nougat til at rive, hakkede ristede hasselnødder, friske blåbær

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommerne sammen med sukker til en luftig creme. Pisk små stykker nougat i æggemassen. Tilsæt portvin.

Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den forsigtigt - og lidt ad gangen - i nougatcremen. Frys i mindst 5-6 timer.

Lige før servering: Riv evt. spåner af den kolde nougat på isen og drys med hakkede ristede hasselnødder og blåbær. Serveres straks og selvfølgelig med et glas Tawny portvin.

God fornøjelse!