- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 200 g finthakket svineflæsk (fx fra slagteren. Kan evt. hakkes i en foodprocessor)
- Salt, friskkværnet sort peber og paprika
- 3-4 mellemstore løg
- 4 spsk. smør
- 5-6 skiver cheddarost (eller nok til at dække hver burger)
- 1 bakke markchampignon, renset og skåret i skiver
- Salatblade
- Mayonnaise
- Barbecue-krydderi
- Evt. lidt citrondråber
- Evt. nogle stykker bagte røde pebre (som vist på billedet)
- 5-6 store burgerboller af god kvalitet
Tilbehør: håndskårne pomfritter og ekstra barbecue-mayo (evt. piftet med chili)
Fremgangsmåde
- Hak løgene i skiver og steg dem ved lav varm på en pande med 2 spsk. smør, til de bliver bløde og gennemsigtige. Smag til med lidt salt og peber og evt. 1 tsk. paprika. Læg de bløde løg på en tallerken og hold dem lune.
- Steg herefter champignonskiverne i smør på samme pande ved mellemhøj varm, til de er gyldne (det bliver de lidt efter den væske, de afgiver, er fordampet). Hold dem lune.
- Rens og tør salatbladene.
- Rør mayonnaisen med noget barbecue-krydderi i en lille skål. Mængden af mayo og krydderi bestemmer du selv. Smag dig frem til den ønskede smag. Tilsæt måske nogle dråber citron, lidt salt og peber for at fuldende smagen.
- Rør (let) oksekød og flæsk sammen i en skål. Form 5-6 burgere med let hånd uden at presse dem for hårdt.
- Tilsæt salt og evt. sort peber på burgerne, mens du griller dem på direkte varm. Fordel osteskivene til sidst, så de lige akkurat smelter. Lun burgerbollerne let på grillen.
- Læg alle ingredienser frem til en burgerbar (boller, salatblade, barbecuemayo, bløde løg, champignoner, evt. bagt peber, cheeseburger og evt. pomfritter).
TIP 1: her er et link til vores opskrift på bagte røde pebre, som nemt kan laves i forvejen og opbevares på køl.
https://www.jyskvin.dk/grilltilbehoer-bagte-roede-pebre-og-auberginetapenade
TIP 2: Rådyrsburgers: I stedet for hakket oksekød kan hakket rådyrskød sagtens bruges. Da rådyrskød er meget magert, har den ekstra godt at blive rørt med noget flæsk.