- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 2-3 spsk. andefedt (fra stegen)
- Ca. 1 dl hvedemel
- Ca. 3 dl andesky uden fedt
- En sjat portvin (ca. ½ dl)
- Evt. lidt mælk
Fremgangsmåde
Pisk andefedt og mel i en lille gryde til en cremet konsistens. Er konsistensen for hård eller tør, kom da eventuelt lidt ekstra andefedt i. Tilsæt sky og portvin lidt efter lidt, mens du pisker med piskeris til en ensartet konsistens. Bring saucen i kog og kog den godt igennem, mens du rører konstant – så bliver den flot blank og jævn. Smag saucen til med salt og peber om nødvendigt. Farven kan justeres med kulør.
TIP 1: Hvis det skulle ske, at saucen skiller, når du pisker skyen i, kan du komme en sjat mælk i, mens du pisker. Det samler saucen.
TIP 2: Da saucen er ret fed, har vi undladt at komme fløde i, men det er en smagssag. Har du lyst til det, kan du tilsætte lidt fløde til sidst, når du smager saucen til.
Læs også opskrift på andesteg her