- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 1 glas kirsebærsauce (ca. 300 g fx fra Selleberg) eller 300 g udstenede kirsebær
- 3-4 frugter, fx æbler, ferskner, nektariner eller blommer
- 225 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g sukker
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 75 g koldt smør
- 1 æg
- 1 dl kærnemælk eller yoghurt eller syrnet mælkeprodukt
- 1 spsk. sukker til drys
- 20 g mandelflager
Tilbehør: god vaniljeis eller cremefraiche
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader.
Bruger du æbler, skal de skrælles. Skær frugterne i tern. Fordel frugterne i et 2-3 liter stort ildfastfad (fx et glasfad), hæld kirsebærsaucen ovenpå. Sæt fadet med frugtfyldet i ovnen i 10 minutter for at varme det.
Rør mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver sammen i en skål. Skær det kolde smør i de tørre ingredienser med to knive og bliv ved, indtil alt smørret er smuldret og ligner små brødkrummer. Rør kærnemælk/yoghurt sammen med æg og hæld det i den smuldrede dej på en gang. Rør det rundt - så lidt som muligt, til dejen er blevet ensartet. Kagen bliver mere delikat, når du ikke rører dejen for meget.
Drop skefulde af dejen med lidt afstand ned i fadet med frugtfyldet. Drys mandler og sukker ovenpå. Bag kagen i 30 minutter - en lav evt. kniv-testen. Stik en kniv i dejen, og hvis der ikke hænger dej ved, er den klar.
Kagen kan laves i forvejen og skal blot lunes i ovnen lige inden servering. Servér den alene eller med vaniljeis eller cremefraiche.