- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 2 bakker friske jordbær
- 2 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ liter piskefløde
- 1 pose makroner (250 g)
- ca. 1 dl portvin
- 6 rødvinsglas (eller cognacglas) til portionsanretning
Fremgangsmåde
Rens og halvér jordbærerne og læg dem i en gryde. Drys sukker og vaniljesukker på, giv det et kort opkog og lad det stå og trække i køleskabet. Dette kan laves i forvejen.
Pisk fløden stiv.
Knus makronerne og dryp portvin på som ønsket.
Anretning: kom et lag makroner i bunden, tilføje et lag jordbær og et lag flødeskum. Og så forfra med de tre lag (makroner, jordbær, flødeskum). Servér straks med et kølig glas portvin til.
Alternativ: Triflien kan også laves med friske kirsebær. Her vil den røde dessertvin fra Rasteau passe fantastisk til, både i retten og til retten.