Det var en lørdag aften ... at interessen for vin opstod hos Hans Peter Knudsen.

Salgskonsulenten hos Jysk Vin i Randers fik nemlig grundlagt sin interesse for vin i en ganske tidlig alder, nærmere bestemt en lørdag aften, da han var 13 år gammel. Det var hans far, der lod den unge knægt smage på vinen - og den smagte godt, kunne drengen konstatere.

Hans Peter Knudsen er uddannet i specialforretningen Chas. E. i Aarhus. Han blev ansat ved Høyer Vine i Randers i 1996 og købte sammen med en kompagnon forretningen to år senere.

Høyer Vine blev solgt i 2004, men Hans Peter fortsatte i en periode som ansat, inden han kom til Randers Vinhus. I februar 2012 tiltrådte han som salgskonsulent hos Jysk Vin.

I Jysk Vin er det blandt andet Hans Peters opgaver at arrangere flere vinsmagninger og gøre det endnu mere kendt, at der også er salg til private fra firmaets domicil på Østre Boulevard i Randers.

Hans Peter er en meget kompetent og engageret vinmand, der fremhæver Jysk Vins ry for at være jordnære, yde en høj service og levere vine af meget høj kvalitet til fornuftige priser.
 
Hans Peter Knudsen ved især meget om europæiske vine og spiritus som rom, whisky og cognac.

Privat er Hans Peter Knudsen gift med Lene, der er bogholder. Fritiden bruges på musik og cykling og drengene Bertram og Gustav.

Hvad gør en god vin?
'En vin, der i situationen bare smager, så man siger uhm, uanset om det er til mad eller som et glas i utide."

Hvad har været din bedste smageoplevelse?
'Efter så mange år i branchen er det lidt svært. Der har været mange fantastiske oplevelser. En at de mest fantastiske har nok været DRC. La Tache 1990. Det er nok den mest komplette vin, jeg nogensinde har smagt. For nylig smagte jeg Chave Hermitage 2009 og selvom det var ungt, havde det et kæmpe potentiale. Det går hen og bliver en af legenderne."

Hvad driver dig i arbejdet?
'Den daglige kundekontakt samt rådgivningen. Der er ikke to dage, der er ens. Man ved aldrig, hvad dagen byder på.'