Finca Sandoval

Manchuela

Finca Sandoval

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er Finca Sandoval i det relativt varme Manchuela et mønstereksempel på.

Med ansættelsen af den berømte vinmager Javier Revert har vingården Finca Sandoval nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil.

Dette har The Wine Advocate da også bemærket, da de i efteråret 2020 smagte Finca Sandovals “Fundamentalista” 2019:

“I only tasted a light red produced by Revert, and it's clear there's going to be a big change in style in the future wines.”
- Luis Gutiérrez, The Wine Advocate

Javi Revert har især gjort sig bemærket med sit personlige projekt af samme navn, hvor den saftige og rene stil har fået internationale anmeldere som The Wine Advocate og Decanter til at diske op med rosende omtale og svimlende høje anmeldelser.

Nu er turen så kommet til Finca Sandoval, hvor alt i dag foregår efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken og mindst mulig indgriben i forbindelse med vinificeringen. Fra de højtbeliggende kalk-rige vinmarker, som desuden nyder indflydelse af kølige vinde fra Middelhavet, har man nemlig mulighed for at frembringe rene, kølige og mineralske vine – og det er lige netop, hvad Finca Sandoval gør.

I kælderen benytter man sig af spontangæring og typisk inkludering af hele klaser. Derudover er de amerikanske fade generelt udskiftet med neutrale større fade (foudre).

Stilen er derfor ikke, hvad den har været. Man ønsker simpelthen at udtrykke den renest mulige Manchuela-frugt.

Spansk vin er ikke, hvad det har været. Slet ikke hos Finca Sandoval.

Kort og godt om Finca Sandoval

Område
Manchuela, Spanien

Vinmager:
Javier Revert

Primære druer:
Bobal, Syrah



http://fincasandoval.com/
5 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue