Edetaria, S.L.

Terra Alta

Edetaria, S.L.

Edetària er en forholdsvis ny vingård beliggende i vinregionen Terra Alta i den nordøstlige del af Spanien, hvor man fra 50 ha vinmarker frembringer vine med stor personlighed.

Bag vinene står Joan Ángel Lliberia, der efter at have arbejdet flere år i Frankrig vendte hjem til Catalonien for at overtage driften af forfædrenes vingård.

Terra Alta ligger forholdsvis tæt på det langt mere berømte område Priorat.

Selvom man ligesom i Priorat benytter sig af Garnacha-druen (Grenache), har man her på vingården dog ingen ønsker om at blive sammenlignet med Priorat. Ifølge Joan Ángel vil man lave vin fra Terra Alta.

Vin, der smager af Terra Alta!

Det forstår man, når man smager disse vine fra vinmarker med gamle vinstokke dyrket efter økologiske principper - og hvor man med ekstrem fokus på områdets forskellige typer af terroirs formår at lave disse terroirtro vine.

Joan Ángels filosofi er klar; elegance frem for power og frugtige vine uden overdrevent brug af fad. Derfor arbejdes der også benhårdt i marken med manuel høst, lave høstudbytter og en ekstrem selektering af druerne - både i forbindelse med høsten og senere ved ankomsten til vineriet, hvor druerne desuden afkøles.

Lagringen sker typisk på 300-500 liters franske fade af ældre dato.

Kort og godt om Edetaria, S.L.

Område
Terra Alta, Spanien

Primære drue:
Grenache, Grenache Blanchttps://edetaria.com
3 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue