Davids kartoffelsalat med bacon
Davids kartoffelsalat med bacon
"

Davids kartoffelsalat med bacon

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 6
En supernem kartoffelsalat, som vores ven David fra Sydafrika lavede til os under et besøg i Danmark.
Salaten passer perfekt til grillet svinekød eller flæskesteg, til kylling, frikadeller og krydderpølser.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 kg fine, små nye kartofler med skræl
  • 200 g baconskiver
  • 2 mellemstore rødløg i tern
  • ½ liter cremefraiche 18 %
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. friskkværnet peber

Pynt: hakket purløg

Fremgangsmåde

Kog de små nye kartofler hele og med skræl (tjek dem efter 15 min.). Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt ned. Er de for store, kan du halvere dem, men af en eller anden grund smager salaten bedst med små hele kartofler!

Steg baconskiverne, til de er sprøde. Du kan stege dem på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 190 grader, indtil de ser sprøde ud (ca. 10 min.). Tag dem ud og læg dem på et stykke køkkenrulle. Når de har kølet ned, kan du nemt smuldre baconskiverne. Sæt dem til side.

Kom rødløg i tern i en skål sammen med cremefraiche, salt og peber, og rør forsigtigt kartoflerne i. Dette kan med fordel forberedes dagen før, da salaten smager endnu bedre efter en dag.

Pynt med masser af hakket purløg og det smuldrede bacon lige før servering.