- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- Ca. 1 dl portvin
- 2 spsk. kakao
- ½ liter piskefløde
- ½ dåse sødet, kondenseret mælk (findes i velassorterede supermarkeder)
Pynt: 50 g god mørk chokolade (hakket) og nogle af sæsonens blå bær (solbær, blåbær eller brombær)
Fremgangsmåde
Pisk fløde, kondenseret mælk og kakao i nogle minutter, til massen bliver tyk og luftig. Kom portvinen i. Rør, til det bliver en ensartet creme. Smag den til, og kom evt. lidt mere kondenseret mælk i for en sødere smag. Hæld iscremen i en beholder med låg og sæt den i fryseren i mindst 8 timer.
Serveringsforslag: Isen drysses med bær og hakket chokolade lige før servering. Prøv også isen med et stykke dessert-chokoladekage til eller rosiner marineret i lidt portvin. Resten af den kondenserede mælk kan du gemme i køleskabet i en plastbeholder. Du kan fx bruge den som dessertsauce eller til at dryppe på pandekager i stedet for ahornsirup.
Ekstra info: For en mere intens smag kan du sagtens tilsætte yderligere 1 dl portvin, men sørg så for at servere isen straks, da alkoholen får den til at smelte meget hurtigere.
Is til børnene får du ved at udelade portvinen ;-)