- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 100 g rosiner
- 3/4 dl Marsala (eller se alternative spiritus i TIP 1)
- 250 g smør
- 200 g mørk chokolade 70%
- 4 pasteuriserede æg
- 400 g sukker
- 175 g hvedemel
- 200 g chokolade, lys eller mørk (kan udelades)
Fremgangsmåde
Bring rosiner og Marsala i kog. Sluk derefter for varmen og lad dem trække.
Smelt smør og hakket mørk 70 % chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Rør melet i æggemassen. Rør derefter chokoladesmørret i. Vend rosiner og lage i dejen og kom den i en smurt bradepande belagt med bagepapir i bunden.
Drys med grofthakket lys eller mørk chokolade og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
TIP 1: Har du ikke Marsala, kan du bruge Madeira, sød sherry, portvin eller endda appelsin-, mandel- eller kaffelikør. Marsala er en italiensk hedvin. Den åbne flaske kan gemmes i rigtig lang tid på køl.
TIP 2: Kom 50 g grofthakkede valnødder i dejen, det giver et dejligt bid og nøddeagtig touch til den rige choko-tekstur.
TIP 3: Du kan dele dejen i to, inden du kommer de marinerede rosiner i, så kan du bage en børnevenlig version uden spiritus. Brug så kun 50 g rosiner og ca. 1/3 dl Marsala til den ene halvdel af dejen.