- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Kiksebund
- 130 g digestive kiks
- 60 g mandler
- 100 g smør
Flødecreme
- 3 ark husblas
- 200 g flødeost
- 2,5 dl piskefløde
- 100 g flormelis
- Korn fra én vaniljestang
Pynt
- 2 økologiske appelsiner (Uden skal)
- En smule flormelis til drys
Vip Spritz gelé
- 6 ark husblas
- 3 dl Vip Spritz
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Hak kiks og mandler fint.
- Smelt smørret.
- Bland smør, kiks og mandler godt sammen.
- Beklæd en springform på 18-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen.
- Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Flødeostcreme
- Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet.
- Rør flødeost, den piskede piskfløde, flormelis og vaniljekorn sammen.
- Kom 2 spsk. ostecreme i den smeltede husblas og rør det sammen.
- Put blandingen i skålen med flødeostcreme og rør det sammen.
- Sæt kageplast i kanten af formen.
- Fordel flødeostcremen oven på kiksebunden og sæt kagen på køl i min. 4 timer.
Pynt
(Laves evt. dagen før.)
- Skær 2 økologiske appelsiner i skiver.
- Fordel dem på et stykke bagepapir og drys dem med flormelis.
- Bag appelsinerne ved 80-100°C i 2-3 timer.
- Lad dem køle af, inden de fordeles på kagen.
Vip Spritz-gelé
- Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet.
- Bland den smeltede husblas og Vip Spritz.
- Lad blanding køle lidt af, inden den hældes over de bagte appelsiner.
- Stil kagen på køl i ca 30 min.