Cheesecake med appelsiner og Vip Spritz-gelé
"""

Cheesecake med appelsiner og Vip Spritz-gelé

Opskrift af:
4-5 timer
Antal personer: 10
Dette er den perfekte cheesecake til sommerens hyggelige/festlige stunder på terrassen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Kiksebund

  • 130 g digestive kiks
  • 60 g mandler
  • 100 g smør

Flødecreme

  • 3 ark husblas
  • 200 g flødeost
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g flormelis
  • Korn fra én vaniljestang

Pynt

  • 2 økologiske appelsiner (Uden skal)
  • En smule flormelis til drys

Vip Spritz gelé

Fremgangsmåde

Kiksebund

  1. Hak kiks og mandler fint.
  2. Smelt smørret.
  3. Bland smør, kiks og mandler godt sammen.
  4. Beklæd en springform på 18-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen.
  5. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.

Flødeostcreme

  1. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet.
  2. Rør flødeost, den piskede piskfløde, flormelis og vaniljekorn sammen.
  3. Kom 2 spsk. ostecreme i den smeltede husblas og rør det sammen.
  4. Put blandingen i skålen med flødeostcreme og rør det sammen.
  5. Sæt kageplast i kanten af formen.
  6. Fordel flødeostcremen oven på kiksebunden og sæt kagen på køl i min. 4 timer.

Pynt

(Laves evt. dagen før.)

  1. Skær 2 økologiske appelsiner i skiver.
  2. Fordel dem på et stykke bagepapir og drys dem med flormelis.
  3. Bag appelsinerne ved 80-100°C i 2-3 timer.
  4. Lad dem køle af, inden de fordeles på kagen.

Vip Spritz-gelé

  1. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og smelt den over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet.
  2. Bland den smeltede husblas og Vip Spritz.
  3. Lad blanding køle lidt af, inden den hældes over de bagte appelsiner.
  4. Stil kagen på køl i ca 30 min.
Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.