Chateau Val D'Arenc

Chateau Val D'Arenc

Bandol

Chateau Val D'Arenc

Bag Château Val d'Arenc står familien Sénéclauze, der siden 1991 har ført dette stadig lidt ukendte domæne op blandt Bandols elite. 

Sénéclauze-familien, som også står bag det mere kendte Cru Classé-slot Marquis de Terme i Margaux, har siden opkøbet af gården og dets 25 ha vinmarker totalrenoveret gård og marker, hvorfor man i dag frembringer fantastisk Bandol i en "mere" elegant stil, end det typisk er kotume i regionen. Dette med hjælp fra den rutinerede winemaker Gérald Damidot, der efter længere tids ansættelse hos Nicolas Potel i Bourgogne blev ansat på domænet i 2015 - og nu har skubbet yderligere til kvaliteten.

Domænets vine laves fra de terrasseopdelte vinmarker på Beausset-Vieux-bakken, der ligger med udsigt til Val d'Aren-dalen, som vingården er opkaldt efter. Markerne tæller ca. 25 ha med en stor andel gamle vinstokke, der står plantet på stejle ler- og kalkstensholdige terrasser, som alle dyrkes efter økologiske principper.

Klimaet nær Middelhavet er varmt og solrigt og pga. Mistralen ganske blæsende. Det er de perfekte betingelser for at få fuldt modne Mourvèdre-druer, der ellers er kendt som en vanskelig drue, og som derfor kun bruges som blandingsdrue i andre regioner.

Men her er Mourvèdre-stjernen, og Château Val d'Arenc benytter en høj andel af denne i deres røde Bandol.

Læs mere

Kort og godt om Chateau Val D'Arenc

Område
Bandol, Frankrig

Primære druer:
Mourvédre
Grenache
Cinsault

Vinmager:
Gérald Damidothttps://www.val-darenc.com
4 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue