97 point
Vinous / Antonio Galloni

1.395,00

v. 1 stk.

“Elio Grasso’s 2016s are some of the most reticent wines I tasted.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Vinous / Antonio Galloni
97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
97 point
Wine Enthusiast
97 point
James Suckling

Hvor årgang 2015 bragede igennem med sin ekspressive og varmere stil, vurderes årgang 2016 ligeledes som en i særklasse god årgang.

Dog anderledes og mere klassisk i stilen.

2016 var nemlig en årgang, hvor alt stort set klappede; ingen ekstrem varme, tilpas med nedbør - og en kølig september, som gav en lang vækstsæson og en forholdsvis sen høst.

Alt det, der skal til, for at lave god Nebbiolo!

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig, ”blandet” Barolo, ser vi nu med årgang 2015 og 2016 en Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Casa Maté 2016 er intet mindre end et brag af en Barolo.

Som altid lidt dybere og mørkere i frugten end Chiniera, der viser mere rødfrugtede toner med mere udtalt mineralitet.

Vinen står med en klar, granatrød farve og dybe aromaer af sorte kirsebær, roser, lakrids, balsamiske toner og asfalt.

I munden brillerer den voluminøse stil med sin silkebløde frugt og sprællende syre, før man får den robuste tanninrygrad at føle.

Den afbalancerede og lange finish afslutter på flot vis denne brutale Monforte-Barolo, som her i årgangen viser sig som en af de allerstørste.

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2016
Varenr. 2212844
Drue Nebbiolo
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 1,50 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru
97 point
Vinous / Antonio Galloni
"The is one of the real standouts of the year."

“Elio Grasso’s 2016s are some of the most reticent wines I tasted.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Vinous / Antonio Galloni
97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
97 point
Wine Enthusiast
97 point
James Suckling

Hvor årgang 2015 bragede igennem med sin ekspressive og varmere stil, vurderes årgang 2016 ligeledes som en i særklasse god årgang.

Dog anderledes og mere klassisk i stilen.

2016 var nemlig en årgang, hvor alt stort set klappede; ingen ekstrem varme, tilpas med nedbør - og en kølig september, som gav en lang vækstsæson og en forholdsvis sen høst.

Alt det, der skal til, for at lave god Nebbiolo!

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig, ”blandet” Barolo, ser vi nu med årgang 2015 og 2016 en Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Casa Maté 2016 er intet mindre end et brag af en Barolo.

Som altid lidt dybere og mørkere i frugten end Chiniera, der viser mere rødfrugtede toner med mere udtalt mineralitet.

Vinen står med en klar, granatrød farve og dybe aromaer af sorte kirsebær, roser, lakrids, balsamiske toner og asfalt.

I munden brillerer den voluminøse stil med sin silkebløde frugt og sprællende syre, før man får den robuste tanninrygrad at føle.

Den afbalancerede og lange finish afslutter på flot vis denne brutale Monforte-Barolo, som her i årgangen viser sig som en af de allerstørste.

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2016
Varenr. 2212844
Drue Nebbiolo
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 1,50 liter
Indeholder sulfitter

1.395,00

v. 1 stk.

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

Andre kunder har også købt