Flaskehalsen
Skarp pris

89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
Flaskehalsen
VinAvisen

År efter år ser man kvalitetsforbedringer hos familien Rivetti. Denne klassiske Barbera, som er økologisk certificeret, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der ærligt viser Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvestvendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalkstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt.

I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter. Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå, når den ikke sminkes med egetræsfade. Her i årgang 2017 er frugten virkelig i højsædet, hvorfor vinen viser imponerende drikkeglæde!

Froi 2017 er mørkrød i farven med en charmerende og elegant næse med jordbær, modne hindbær og lakrids.

I munden smyger frugten sig blødt og elegant over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Den har sprællende syre, forekommer afbalanceret og har en lækker saftighed.

Druesammensætning:

100% Barbera

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 1
Gennemsnit: 5 af 6

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2017
Varenr. 2190036
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Vinen passer til

Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel
Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Liberté
Grassl Liberté
Flaskehalsen
"Virkelig skøn Barbera d’Alba. Superfin balance med en spændstig skarphed i kanterne"
Flaskehalsen
VinAvisen

År efter år ser man kvalitetsforbedringer hos familien Rivetti. Denne klassiske Barbera, som er økologisk certificeret, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der ærligt viser Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvestvendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalkstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt.

I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter. Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå, når den ikke sminkes med egetræsfade. Her i årgang 2017 er frugten virkelig i højsædet, hvorfor vinen viser imponerende drikkeglæde!

Froi 2017 er mørkrød i farven med en charmerende og elegant næse med jordbær, modne hindbær og lakrids.

I munden smyger frugten sig blødt og elegant over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Den har sprællende syre, forekommer afbalanceret og har en lækker saftighed.

Druesammensætning:

100% Barbera

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2017
Varenr. 2190036
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter
Skarp pris

89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 1
Gennemsnit: 5 af 6

Vinen passer til

Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel
Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Liberté
Grassl Liberté

Andre kunder har også købt

Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket