89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

År efter år ser man kvalitetsforbedringer hos familien Rivetti.

Denne klassiske Barbera, som er økologisk certificeret, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der på ærlig vis understreger Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvestvendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalkstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt.

I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter.

Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå, når den ikke sminkes med egetræsfade.

Den nye årgang 2018 er endnu ikke anmeldt, men anmelderne har været særdeles glade for de tidligere årgange - her blot et lille udpluk:

★★★★★ | Flaskehalsen
'Virkelig skøn Barbera d’Alba'

★★★★★ | SmagPåVin
'Superfrisk og ren i syren, der spiller flot sammen med frugten'

93 POINT | Vin-top-10
'Saftig og smækker Barbera, der går rent ind'

★★★★★ | VinAvisen
'En rigtig god italiener - en vellavet rødvin med en ren og blød frugtsmag

Især her i årgang 2018, hvor vinen viser rødfrugtet, saftig og nærmest uhyggelig, letløbende drikkeglæde.

Vinen står med en klar, let-transparent rød farve og indsmigrende, elegante aromaer af jordbær, modne hindbær, blomme og lakrids.

I munden smyger frugten sig blødt og saftigt over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Dertil sprællende og imponerende levende syrespjæt, som bare gør den imponerende charmerende og smukt afbalanceret.

Et røverkøb af en Barbera for dig, der elsker den klassiske Barbera-stil.

Druesammensætning:

100% Barbera

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 2
Gennemsnit: 4.5 af 6

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2018
Varenr. 2304736
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Passer til

Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel
Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel

År efter år ser man kvalitetsforbedringer hos familien Rivetti.

Denne klassiske Barbera, som er økologisk certificeret, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der på ærlig vis understreger Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvestvendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalkstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt.

I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder på flaske, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter.

Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå, når den ikke sminkes med egetræsfade.

Den nye årgang 2018 er endnu ikke anmeldt, men anmelderne har været særdeles glade for de tidligere årgange - her blot et lille udpluk:

★★★★★ | Flaskehalsen
'Virkelig skøn Barbera d’Alba'

★★★★★ | SmagPåVin
'Superfrisk og ren i syren, der spiller flot sammen med frugten'

93 POINT | Vin-top-10
'Saftig og smækker Barbera, der går rent ind'

★★★★★ | VinAvisen
'En rigtig god italiener - en vellavet rødvin med en ren og blød frugtsmag

Især her i årgang 2018, hvor vinen viser rødfrugtet, saftig og nærmest uhyggelig, letløbende drikkeglæde.

Vinen står med en klar, let-transparent rød farve og indsmigrende, elegante aromaer af jordbær, modne hindbær, blomme og lakrids.

I munden smyger frugten sig blødt og saftigt over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Dertil sprællende og imponerende levende syrespjæt, som bare gør den imponerende charmerende og smukt afbalanceret.

Et røverkøb af en Barbera for dig, der elsker den klassiske Barbera-stil.

Druesammensætning:

100% Barbera

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2018
Varenr. 2304736
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 2
Gennemsnit: 4.5 af 6

Passer til

Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel
Svinemørbrad med serranoskinke, ristede østershatte, fløderødbeder og røstikartoffel

Andre kunder har også købt