Fasanbryst med Pommeau, æbler, løg og svampe
Fasanbryst med Pommeau, æbler, løg og svampe
"

Fasanbryst med Pommeau, æbler, løg og svampe

Opskrift af:
1 time
Antal personer: 4
Fasanbryst med Pommeau, æbler, løg og svampe kan både serveres med en intens hvidvin lageret på egetræsfad eller en lettere rødvin, fx Pinot Noir.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 stk. fasanbryst
  • 100 g god bacon i tern
  • 2 danske æbler i tern, gerne Filipa
  • 16 små skalotteløg
  • 200 g svampe efter eget valg. (shitake, bøgehatte, markchampignon el. lign.)
  • Frisk rosmarin
  • 4 dl hønsefond
  • 5 cl Pommeau eller Calvados
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde

Fasanbrysterne brunes godt på begge sider i en dyb pande. Tag brysterne op og læg dem på en tallerken. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Svits hurtigt æbleternene i lidt olie og tag dem af panden igen.

Svits bacontern i panden og steg dem, til de begynder at brunes. De pillede skalotteløg tilsættes og brunes med. Tilsæt dernæst de rengjorte svampe sammen med små kviste frisk rosmarin og steg dem let. Læg fasanbrysterne ned i panden til fyldet. Hæld Pommeau over og lad det koge ind. Tilsæt hønsefond og lad det koge godt igennem.

Tilsæt fløden og lad den koge igen, ca. 10 min. Jævn evt. med lidt maizena og smag til med salt og friskkværnet peber. Inden servering tilsættes de ristede æbletern, så de ikke koger ud, men stadig har sprødhed.

Servering: Skær evt. fasanbysterne ud i 2-3 stykker og servér dem i et fad med fyldet og saucen. Til retten kan du evt. servere små ristede kartofler, rosenkål eller bagte rodfrugter.