Hvordan redder du vinen, når du er kommet til at knække proppen? Og hvordan undgår du i det hele taget at knække proppen? Hvordan smager du på vin som en pro? Hvordan sabler du en champagne – selvom du ikke lige ejer en sabel?
Tips & Tricks er en serie af helt korte afsnit, der gør dig klogere på vin. Her får du både lavpraktiske tips til at håndtere din vin – og du får masser af viden, der er nice to know. For vi vil gerne have, at du får det optimale ud af den vin, du har brugt tid på at vælge. Og det gør heller ikke noget, hvis du kan imponere dine gæster, vel?Værter: Jysk Vins egne vineksperter
Sådan opbevarer du bedst en åben flaske vin. Vi kender alle, at en åben flaske vin ikke altid er lige spændende på dag to. Her viser Hans Peter dig, hvordan du bedst muligt opbevarer en åben flaske, så du også kan have glæde af vinen så længe som muligt. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
De bedste vinglas er skrøbelige - og derfor er det vigtigt, at de tørres på den rigtige måde. Gør du det sådan her, er risikoen for ødelæggelse nemlig meget lille.
Mange har tilsyneladende udfordringer med at åbne en flaske vin, hvor proppen er beskyttet med voks - eller lakforsegling. Vi viser her, hvordan du nemt åbner vinen.
Man har lyst til at drikke lidt champagne - men ikke hele flasken. Hvordan bevarer man bedst champagnens bobler? Her er et lille fif!
Der findes ingen rigtig eller forkert måde at åbne en flaske vin på (kun hvis man spilder den). Hans Peter giver et hurtigt "fnuller-frit" fif!
Mange har nok hørt, at man bør åbne vinen en time før, den skal drikkes - men hjælper det virkelig? Hans Peter giver dig et hurtigt råd, som kan gøre din vinoplevelse endnu bedre!
Er det godt eller skidt, hvis din vin har bundfald, og hvad kan man gøre for at få det væk? Få et hurtigt fif til, hvordan du får de sidste smagfulde dråber ud af din vin!
Kunsten at sable en Champagne - det er faktisk slet ikke så vanskeligt. Se med her, når Hans Peter viser dig, hvordan du sabler en Champagne rigtigt og kommer lidt højere op på "blæreskalaen". Få flere vintips på: https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks
Vin til den klassiske juledessert risalamande. Hvilken vin skal du vælge? Portvin er oplagt - og Hans Peter guider dig her på vej til den rigtige type. Find vin til risalamande her: https://www.jyskvin.dk/vin-til-risalamande
Hvis du giver din vin lidt luft, kan det have store indflydelse på smagen. Hans Peter giver dig her her et vintip, hvis du nu ikke lige har en karaffel ved hånden.
Sådan finder du ud af, om din vin har prop! Se med, når Hans Peter fortæller om, hvordan du bedre kan genkende denne fejl i din vin. Få flere vintips her: https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks
Undrer du dig af og til over, hvorfor nogle vindrikkere svinger vinglasset rundt? Se her hvorfor man gør det og få et tip til, hvordan du selv nemt kan lære kunsten. Få flere tips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Det rigtige vinglas er af altafgørende betydning for vinoplevelsen. Se her, hvad du skal være opmærksom på ved dit valg af vinglas. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Pæne vinglas som ikke påvirker vinoplevelsen negativt. Hans Peter giver dig her tips til, hvordan det skal gøres. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Alle vindrikkere har prøvet at knække en vinprop. Her giver Hans Peter nogle tips til, hvordan du bedst får løst dette. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
En korrekt serveringstemperatur til din vin er alfa-omega. Se med her og hør hvorfor. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Skal du servere din vin ved stuetemperatur - eller er du typen, der lige giver den en halv time på radiatoren inden servering? Se med her og bliv klogere på den korrekte temperatur til din vin. Så får du nemlig generelt en bedre vinoplevelse. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Hvad er op og ned, når det kommer til vin og frost? Se med her, når Hans Peter giver dig lidt gode råd med på vejen.
Har du helt styr på, hvordan du dekanterer vin - og hvorfor man egentlig gør det? Hans Peter hjælper dig her på vej til, hvordan du dekanterer din vin på den rigtige måde, så du får den bedst mulige vinoplevelse. Få flere tips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Sådan serverer du Vintage Port. Når du serverer en god Vintage Port Portvin skal du tage dine forbehold. Hans Peter giver dig her et par tips til denne herlige drik! Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Opbevaring af vinglas - er det ikke ligegyldigt? Nej! En dårlig opbevaring af dine vinglas kan nemlig sætte et negativt præg på vinen. Hans Peter guider dig her til den korrekte opbevaring af dine vinglas. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.
Sådan opbevarer du bedst en åben flaske vin. Vi kender alle, at en åben flaske vin ikke altid er lige spændende på dag to. Her viser Hans Peter dig, hvordan du bedst muligt opbevarer en åben flaske, så du også kan have glæde af vinen så længe som muligt. Få flere vintips på https://www.jyskvin.dk/play/tips-og-tricks.