KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot

Zuccardi Finca Piedra Infinita

Familia Zuccardi – Valle de Uco, Mendoza, Argentina

97 point
Zuccardi Finca Piedra Infinita
Få på lager (Levering: 1-3 hverdage) Varenr: 5321636
Pris pr. stk. kun 819,00 DKK
Vælg antal
-
+

Bestil nu og få leveret denne vare senest torsdag d. 26. oktober – (Leveringsinfo)

  • Smag: Fyldig og rund, Kraftig, Mineralsk
  • Passer til: Oksekød
  • Område: Mendoza, Argentina
  • Årgang: 2013
  • Druer: Malbec
  • Alkohol: 14,0%

Sebastián Zuccardi, som er tredie generation af familien, er hovedansvarlig for vinene. Han er meget fokuseret på, at det er terroir, der giver vinen sit sande udtryk. Han har også nogle idéer om, at vinen bedre kan vise sin sande karakter ved at bruge cementanke til såvel fermentering som lagring. I deres helt nybyggede vineri har de derfor udfaset brugen af ståltanke og droslet ned for fadlagring. For at perfektionere sine idéer laver han, udover deres normale serier, også en stribe ikonvine, hvor han bogstavelig talt giver den hele armen. Disse vine har hver deres helt egen historie og personlighed, og er det sande udtryk for forskellene i terroiret.
Denne vin kommer fra Finca Piedra Infinita i Altamira, som ligger ca. 1100 meter over havet. Jordbunden består øverst af et tyndt lag sand og grus. Umiddelbart under gruslaget er jorden fyldt med store sten. Området er meget tørt, så markerne bliver vandet med smeltevand fra de bagvedliggende Andesbjerge.
Druerne er håndplukket og sorteret. I vineriet sorteres druerne endnu en gang og afstilkes. Gæringen starter spontant med de i kælderen naturligt forekommende gærstammer. Hele processen foregår i cementtanke over 20-25 dage. Efter endt gæring og maceration lagrer vinen på såvel træfade som cementtanke inden aftapningen, som sker ufiltreret.
 

Vinbeskrivelse:

Dyb rød farve med violette nuancer. Den udtrykker en meget stor frugtagtighed med fortrinsvis røde frugtnuancer. I munden er den meget mineralsk med tydelige noter af våde sten og grafit. Man kan bogstavelig talt smage stenene fra jordbunden. Vinen har en stram struktur og en meget lang finish.

Druesammensætning:

100% Malbec

Producentvideo

Land Argentina
Område Mendoza
Producent Familia Zuccardi
Årgang 2013
Varenr. 5321636
Drue Malbec
Alkohol 14,0%
Beskrivelse af Familia Zuccardi

Zuccardi er en af de største vinproducenter i Argentina. Egentlig var det slet ikke meningen, at Alberto Zuccardi ville lave vin. Han havde i begyndelsen af 1960'erne konstrueret et kunstvandingsanlæg, som han ville afprøve i praksis, og til det formål anlagde han en mindre vinmark. Forsøget var meget vellykket, og samtidig blev han så grebet af vindyrkning, at han i 1968 lagde grundstenen til vineriet.

10 år senere indtrådte hans ...

Læs mere på Familia Zuccardis profil

97 point

Robert Parker’s Wine Advocate

97 point

Tim Atkin

96 point

James Suckling

96 point

DESCORCHADOS

Nedenstående anmeldelser kan også gælde tidligere årgange.
Samlet antal bedømmelser: 0
Gennemsnit: 0 af 6
Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket