Houlbergs Vinblog

419,00

v. 3 stk.
495,00 v. 1 stk.
Houlbergs Vinblog

Thibaud's Cuvée, Pinot Noir er en kompleks og terroirtro Pinot Noir, som Bourgogne-elskere vil sætte stor pris på.

Vinen er lavet fra Dijon-klonerne 113,115 & 777 af vinmager Thibaud Mandet, som har studeret i Bordeaux.

Willakenzies vine er opkaldt efter den særlige jordbundstype af samme navn samt floderne Willamette og McKenzie i Oregons eftertragtede og nordlige Willamette Valley. 

Thibaud's Cuvée 2015 var oprindeligt udelukkende produceret til de to WineSpectator Award-nominerede restauranter i San Francisco, Spruce og The Village Pub. Men da Willakenzies stifter (den Bourgogne-fødte og Decanter-prisvindende Bernard Lacraute) sidenhen valgte at sælge vingården til Kendall Jackson, har vi fået mulighed for købe et lille parti af denne sjældne Pinot Noir til en særdeles skarp pris.

Filosofien taler for hårdt arbejde i vinmarken og så lidt indblanding i vinficeringen som muligt. Al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Mosten gennemgår en koldmaceration og gærer på stål, hvorefter vinen lagres på franske fade, hvor af en andel er af ældre dato.

Vinen åbner med elegante og klassiske Pinot Noir-aromaer af jordbær, kirsebær, viol, skovbund og krydderurter, mens den i smagen med middelfyldig frugt ruller fløjlsblødt over tungen.

Syren læsker, mens den afbalancerede og komplekse finale med sine silke-tanniner og diskrete snart af tobak begynder at vise modenhed.

En smuk Pinot Noir, som vil være en fantastisk ledsager til efterårets Coq au Vin, retter med lyst kød eller en svamperisotto.  

Druesammensætning:

100% Pinot Noir

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Willakenzie Estate
Årgang 2015
Varenr. 6430136
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Passer til

Coq au vin rouge (hane i rødvin)
Coq au vin rouge (hane i rødvin)

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru
Houlbergs Vinblog
"WAUW. Bedste amerikanske Pinot Noir i mands minde."
Houlbergs Vinblog

Thibaud's Cuvée, Pinot Noir er en kompleks og terroirtro Pinot Noir, som Bourgogne-elskere vil sætte stor pris på.

Vinen er lavet fra Dijon-klonerne 113,115 & 777 af vinmager Thibaud Mandet, som har studeret i Bordeaux.

Willakenzies vine er opkaldt efter den særlige jordbundstype af samme navn samt floderne Willamette og McKenzie i Oregons eftertragtede og nordlige Willamette Valley. 

Thibaud's Cuvée 2015 var oprindeligt udelukkende produceret til de to WineSpectator Award-nominerede restauranter i San Francisco, Spruce og The Village Pub. Men da Willakenzies stifter (den Bourgogne-fødte og Decanter-prisvindende Bernard Lacraute) sidenhen valgte at sælge vingården til Kendall Jackson, har vi fået mulighed for købe et lille parti af denne sjældne Pinot Noir til en særdeles skarp pris.

Filosofien taler for hårdt arbejde i vinmarken og så lidt indblanding i vinficeringen som muligt. Al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Mosten gennemgår en koldmaceration og gærer på stål, hvorefter vinen lagres på franske fade, hvor af en andel er af ældre dato.

Vinen åbner med elegante og klassiske Pinot Noir-aromaer af jordbær, kirsebær, viol, skovbund og krydderurter, mens den i smagen med middelfyldig frugt ruller fløjlsblødt over tungen.

Syren læsker, mens den afbalancerede og komplekse finale med sine silke-tanniner og diskrete snart af tobak begynder at vise modenhed.

En smuk Pinot Noir, som vil være en fantastisk ledsager til efterårets Coq au Vin, retter med lyst kød eller en svamperisotto.  

Druesammensætning:

100% Pinot Noir

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Willakenzie Estate
Årgang 2015
Varenr. 6430136
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

419,00

v. 3 stk.
495,00 v. 1 stk.

Passer til

Coq au vin rouge (hane i rødvin)
Coq au vin rouge (hane i rødvin)

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

Andre kunder har også købt