KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot
Du er her: Vinguides » Vinus
Emner:

5 vinrelaterede ting, der vækker passionen i mig

Ingen grund til at spille diskret her eller skjule min overdrevne begejstring - JEG ELSKER VIN og alt det, der relaterer til vin.  

Her er min top-5 yndlings-vinrelaterede ting at lave - ikke i nogen bestemt rækkefølge, da jeg ikke vil undvære nogen af disse:
 
1. At nyde en god flaske vin i godt selskab
2. At sætte vin og mad optimalt sammen 
3. At formidle viden om vin og vise vej ind i vinjunglen – især til kvinder
4. At smage vin på en vingård sammen med vinmageren
5. At åbne mine sanser til vinoplevelsen
 
En selskabelig drik
Vin har en uvurderlig social værdi. Det er limen, der samler selskabet. Har du lagt mærke til, hvad der sker, når du åbner en flaske vin for at dele med dine venner? Vinen samler folket. Vin er uden tvivl en del af den danske hygge, men fornøjelsen er ikke kun national, den tilhører alle de vinglade lande. Er der vinkendere eller vin-interesserede i selskabet, så synes jeg også, at det er spændende at udveksle oplevelser og tale/nørde om vinen - nogle gange endda ved at smage vinen blindt for at pille alle fordommene fra.
 
Sammensætnings kunst
På samme måde, som jeg kreerer mine madopskrifter, er det en kompleks og spændende kreativ proces, der foregår i mit sind, når jeg forsøger at parre vin og mad, så summen af det hele bliver bedre. Det tænder passionen i mig! Min fantasi flyver frit - ja, præcis som den lille mus i Ratatouille! - og henter input fra alle mulige steder i min hukommelse. Det føles som om mange puslebrikker af råvarer, grundsmag, aromaer, teksturer og ikke mindst farver samler sig og danner et smukt billede. Pludselig har jeg sammensat noget nyt, som smager supergodt sammen. 
 
Vinviden skal deles
Alle skal have adgang til at komme ind i vinverdenen og lære mere om den guddommelige drik. Vin har eksisteret i tusindvis af år og findes i næsten utallige udgaver, for hver årgang er anderledes, hver flaske er unik, og din oplevelse af vinen er da også helt din egen. Det er min overbevisning, at fornøjelsennemt kan blive større ved at vide mere om, hvad du har i glasset. Og jeg er helt dedikeret til at lære dig det på en fængende, forståelig og ikke mindst sanselig måde. 
 
Mødet med vinmageren 
Vinens rejse til mit glas har været lang, og jeg elsker at besøge vinens fødested og gå i vinmarkerne og høre på vinbondens mange forklaringer om, hvordan denne specifikke vin bliver skabt:
Hvordan havde druerne det i deres modningsproces det år, vinen blev lavet?
Hvad var winemakerens inspiration og intention med denne vin? 
Hvilke teknikker blev brugt?
…Al den viden vækker respekt i mig for dem, der har været involveret i denne lange proces. Og i øvrigt er det megahyggeligt at smage vin sammen med winemakeren!
 
Vinens sanselig dimension
Sidst - men ikke mindst - har jeg en stor passion for selve det sanselige omkring vinsmagning. At gå på opdagelse i universet af aromaer og smag, og at se hvordan vinen udvikler sig efter nogen tid i glasset. Det er lidt ligesom mindfull spisning - blot med en drik - hvor jeg åbner mine sanser til, hvad jeg oplever lige her og nu. At smage på denne måde er ligesom at sætte en lup på vinen, som forstørrer oplevelsen. Så er mine sanser glade!
 

Abonner på vinguides

Ved tilmelding accepterer du vilkår for nyhedsbrev.

Relaterede vinguides

Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket