Tapas-ideer til en vinaften med vennerne

Her finder du nogle gode snacks og tapas-idéer til din næste vinaften.
Vinaftener med vennerne er noget af det mest hyggelige, jeg ved!
 
Og det behøver ikke at være så kompliceret at arrangere. Man kan få gæsterne til at tage fx en tapa og en passende vin med hver. Eller man kan servere lidt af hvert og så en variation af vine. Her er det ikke vin-og-mad parring, som er i fokus, men total hygge omkring god mad, god vin og godt selskab samlet på en uformel og nem måde. 
 
Her finder du nogle gode og nemme snacks og tapas-idéer til din næste vinaften:
 
Nemmere tapasretter:
  • Oliventapenade og lækre pestoer
  • Saltmandler
  • Trøffelsmør (smør rørt med trøffelsalt)
  • Lakseruller og kanapéer med rejer (til hvidvinene)
  • Hummus med tyrkisk pitabrød
  • Parmaskinke, Bresaola, Milano salami, små italienske pølser
  • Vildsvinepaté og andre gode sager fra din lokale slagter
  • Forskellige oste, både cremede og faste
  • Godt lunt brød, kiks og knækbrød
 
Lidt mere avancerede retter: 
  • Store rejer på spyd, grillede eller stegte
  • Små kødboller i tomatsauce
  • gaspacho shots
  • Pulled pork i sliders
  • Stegte chorizostykker
  • Patatas bravas (sprødstegte kartoffelbåde med røget paprikamayo)
  • Manchego-ost i tern marinerede i lidt olivenolie med hakket rosmarin og knust rosapeber
  • Små butterdejstærter med løg og gedeost
  • Små butterdejstærter med stegte brune champignoner og revet gruyèreost
  • Grillede grøntsager (rød peber, squash, aubergine, champignoner) med olivenolie
  • Pizzaskiver eller hjemmelavet focaccia fx med rosmarin, løg, olivenskiver og evt. ost
  • Pistacienøddesmør (kør ca. 2 dl udkernede pistacienødder med en god sjat olivenolie og et drys salt i foodprocessoren, til du opnår en cremet konsistens)
  • Auberginetapenade (prik og bag et par auberginer på 200 grader i 45 min. Skrab og hak indmaden og tilsæt olivenolie, salt, paprika, lidt citronsaft og et par spsk. cremefraiche)
  • Bruschettaer med fx smørstegte svampe (se min opskrift her) 
  • Bruschettaer med marinerede cherrytomater samt basilikum og mozzarellaost
  • Bruschettaer med ærtemos samt parmesanost/ricotta og soltørrede tomater
  • Rosastegt andebryst skåret i tynde skiver dryppet med lidt soya og sesamfrø
  • Potato skins (se min opskrift her)
 

Abonner på vinguides

Ved tilmelding accepterer du vilkår for nyhedsbrev.

Kontakt

JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44

Åbningstider butik

Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket