6 forslag til vinhygge i efteråret

Alle vinglade kvinder gør sig selv en tjeneste ved at forsyne vinreolen med dejlige vine, som er oplagte til skønne efterårsstunder.

Mit drømmescenarie er, at alle vinelskende kvinder enten har deres egen hylde i vinreolen eller har investeret i et lille vinkøleskab til at opbevare deres personlige yndlingsvine. På den måde vil vinene have den perfekte temperatur og dermed være klar til brug.

Jeg kommer med 6 typiske efterårssituationer – og det ideelle vinvalg dertil. Dermed synliggøres hvorfor det er fordelagtigt at have forsynet vinreolen med et udvalg af dine favoritter til den kølige sæson:

 1. Spontant lyst til fyldig og sødmefuld vin
  Forstil dig… Det er en mørk og stormfuld aften… Og du trænger til at skabe en hyggelig stemning. Stearinlys, mørk chokolade og portvin? Tjek, tjek og tjek!
   
 2. Velfortjent og velovervejet selvforkælelse
  Det har været en lang arbejdsdag. Du har gjort det godt. Nu er det tid til et varmt boblebad med et glas Prosecco!
   
 3. Hvidvin til ost – vinfolkets hemmelighed
  Du kommer hjem med et udvalg af lækre oste og har valgt at servere en lækker, fyldig halvtør tysk hvidvin til. Ligesom vineksperterne ofte elsker at gøre!
   
 4. Er der nogen, der har husket vinen?
  En person har gjort sig umage og stegt fiskefileter eller hentet sushi… Og du kommer i tanken om, at der er frisk hvidvin fra Alsace på køl. Du bliver straks aftenens heltinde!
   
 5. Uventede (sikkert tørstige) gæster dukker op
  Kaffe eller ej, dine gæster vil sikkert også elske at få et glas Moscato d’Asti - og du kan altid argumentere med, at vinen har en lav alkoholprocent!
   
 6. Ugen er snart omme. Det er i hvert tilfælde blevet fredag aften
  Rødvinen er elegant og ikke for kraftig, for den skal både passe til aftensmaden og til efterfølgende råhygge på sofaen.

 

Her er nogle forslag af lækre vine til din reol: