10 gode undskyldninger til at nyde bobler

Prosecco, Crémant, Champagne… alle smager umådelig godt, men hvilken skal du nyde hvornår?

Så du Vinus-programmet om bobler på Jyskvinplay.dk? Jeg elsker at nyde et glas vin med vennerne og kan finde på mange lejligheder, hvor det er en rigtig god ide at åbne en flaske mousserende vin.

At åbne en flaske bobler gør noget ved selskabet. Jeg kalder det The-Sparkling-Effect – en umiddelbar opløftende effekt på stemningen i rummet og imellem gæsterne.  

Jeg siger bare, at en spontan beslutning om at åbne en flaske bobler for at forkæle sig selv og dem omkring, kan anbefales. 

Men rent praktisk kræver denne slags spontanitet lidt forberedelse. Man skal nemlig forsyne sig med et udvalg af forskellige mousserende vine– kølige og klar til de glædelige impulsive tiltag.

 

Og som inspiration...

 

Her er 10 forslag fra mig til oplagte anledninger, hvor du med fordel kan servere mousserende vin:

 1. Prosecco eller kvalitets-Deutscher Sekt til søndagsbrunchen
  Brut mousserende vin passer fremragende til æg og bacon og morgenbrunchens lækkerier. En dejlig måde at fejre weekenden på.
   
 2. Forførende rosé Champagne til den romantiske aften
  Champagne til fisk eller skaldyr er ligeså romantisk som rødvin til steak, og slet ikke så tung… men man kan også bare nøjes med jordbær (og kys) til.  Vælg brut eller ekstra brut.
   
 3. Himmelsk Moscato d’Asti til din delikate og frugtige dessert
  Tænk hvid chokolade, hindbær, ferskner, æbler, marengs, flødeskum, vaniljeis, marcipan… Moscato d’Asti er en fortryllende god ledsager til. 
   
 4. Cava eller Champagne til dine mange fremragende præstationer og hverdagsbedrifter
  Amazonekrigere, supermoms og karrierekvinder, I ved, hvad jeg taler om. Velfortjent, flydende, boblende selvforkælelse.
   
 5. Crémant til hyggetid med bedsteveninden
  Perfekt til hygge er fx Crémant d’Alsace! Om det er popcorn og små kanapéer eller en lækker, fyldig salat med kylling eller fisk til, så er hvid brut Crémant et veltænkt valg.
   
 6. Moscato d’Asti til kagebord og fødselsdags-lagkage
  Det er et must. Med sine ultrafine aromaer af blomster og frugt er Moscato en udsøgt forkælelse for sanserne. Og med kun 5-6% alkohol!
   
 7. Fredagsbobler - fordi du har lyst
  Endelig fredag eftermiddag. Hvad med at skænke sig et glas Prosecco inden man skal i gang med aftensmaden? Du kan altid gemme resten til brunch dagen efter.  
   
 8. Cool ladies har Crémant Rosé med i tasken til komsammen
  Gør som en af mine veninder, afkølede bobler i tasken, som hun tager frem på det rette tidspunkt. Se hvad jeg har i min taske!
   
 9. Prosecco, Crémant eller Champagne til dine succesfulde møder
  Succeser skal  fejres. Nye aftaler, nye kunder, eller bare din rigtig gode ide, der blev godkendt. Vær cool og velforberedt, skænk nogle bobler og skål sammen.
   
 10. Stor isbalje fyldt med proseccoflasker til partyaften
  Dette populær forslag kræver ingen overtalelse, hva’? Blot husk at have rigelige forsyninger!
   
 11. Luksus Champagne-middag til forret, hovedret og dessert
  Start med hvid brut eller extra brut til velkomstsnacks og forret. Gå så videre til en fyldig, kompleks champagne fx vintage evt. rosé til hovedretten. Og byd på en smuk finale med en sød champagne til desserten. Wau!

Det var så 11 forslag! Og jeg kunne blive ved... Jeg må indrømme, at jeg elsker også at nyde - i ny og næ - en af de små ego-Champagneflasker allersidst på aftenen, når huset omsider er blevet stille.

Lad os endelig nyde sparkling oftere og på en mere spontan måde. Ja, lige når du har lyst til det – det er jo dig, der bestemmer.

Hvornår elsker du at åbne en flaske mousserende vin?

Bliv fristet af vores udvalg af lækre bobler her.

Abonner på vinguides

Ved tilmelding accepterer du vilkår for nyhedsbrev.
Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket