Emner: rødvin

Grillsæson: Svinekød og barbecue

De bedste vinanbefalinger til barbecuemarineret svinekød på grillen

Fx Spare ribs med barbecuesauce, den trendy pulled pork eller en grillet skinke med barbecuekrydderier. I samme kategori har vi også hjemmelavede burgere eller grillede pølser med ketchup, remoulade og tilbehør.

Barbecuesauce, remoulade og ketchup har masser af sødme. Derfor er det vigtigt, at din vin har passende med sødme – her er der tale om frugtsødme, ikke at vinen i sig selv skal være sød. Frugtsødmen kommer fra velmodne druer.

Et perfekt match til disse amerikansk inspirerede retter er – ikke overraskende – en frugtrig rødvin fra USA med masser af frugtsødme og bløde tanniner.

Tænk Zinfandel eller saftige Grenache-baserede vine. En lækker Ripasso fra Veneto kan også være et godt valg med sine noter af rosiner og tørret frugt. Jeg anbefaler også vine lavet på druen Negroamaro fra Sicilien – her får du en vin, som byder på god fylde, blød frugt og masser af frugtsødme takket være al den sol, som druerne får på øen.

Abonner på vinguides

Ved tilmelding accepterer du vilkår for nyhedsbrev.

Kontakt

JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44

Åbningstider butik

Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket