- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 500 g hjortekød skåret i tern
- Lidt olie til bruning
- 2 hakkede løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g istandgjorte svampe
- 2 gulerødder
- 2 små pastinakker
- 100 g knoldselleri
- 1 l bouillon (høns eller vildt)
- 1 glas portvin
- 2 ½ dl piskefløde
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stegegryde. Kom hakkede løg og hvidløg heri, tilsæt så kødet og brun det godt af. Hæld portvinen ved og derefter bouillonen. Lad det simre under låg i 45 minutter, så kødet bliver mørt.
Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kom dem i gryden. Lad det koge under låg i yderligere 15 min.
Rist svampene, kom dem i gryden og lad det hele koge yderligere lidt tid, så saucen bliver tykkere. Tilsæt nu fløde og hakkede krydderurter og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk.
Servér gryderetten med mos eller kogte kartofler ved siden af. Det er også flot med letkogte rosenkål.
Tip: Gryderetten kan tilsmages med lidt honning eller tyttebærsyltetøj, hvorved smagen afrundes lidt mere, og vildtkødet synes flottere i munden.
Til vildtgryde med rodfrugter og portvin anbefaler vi:
Meandro do Vale Meão
109,95 DKK
165,00 DKK
165,00 DKK
Côtes du Rhône, Jules Rochebonne
159,00 DKK
179,00 DKK
179,00 DKK
Côtes du Rhône Villages, Terre d'Argile
139,95 DKK
185,00 DKK
185,00 DKK
Crozes Hermitage, Silène
192,00 DKK
215,00 DKK
215,00 DKK
Barbera d'Asti, Cà Nova
109,00 DKK
125,00 DKK
125,00 DKK
Gigondas
230,00 DKK
259,00 DKK
259,00 DKK
Côtes du Rhône, Vieilles Vignes
149,00 DKK
169,00 DKK
169,00 DKK