Vildtgryde med rodfrugter og portvin
"

Vildtgryde med rodfrugter og portvin

Opskrift af:
2 timer
Antal personer: 4
Opskrift på vildtgryde med rodfrugter og portvin er perfekt til jagtsæsonen, da den bruger hjortekød, men andre smagfulde kødstykker kan evt. også bruges.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 500 g hjortekød skåret i tern
  • Lidt olie til bruning
  • 2 hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g istandgjorte svampe
  • 2 gulerødder
  • 2 små pastinakker
  • 100 g knoldselleri
  • 1 l bouillon (høns eller vildt)
  • 1 glas portvin
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin

Fremgangsmåde

Varm olien op i en stegegryde. Kom hakkede løg og hvidløg heri, tilsæt så kødet og brun det godt af. Hæld portvinen ved og derefter bouillonen. Lad det simre under låg i 45 minutter, så kødet bliver mørt.

Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kom dem i gryden. Lad det koge under låg i yderligere 15 min.

Rist svampene, kom dem i gryden og lad det hele koge yderligere lidt tid, så saucen bliver tykkere. Tilsæt nu fløde og hakkede krydderurter og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk.

Servér gryderetten med mos eller kogte kartofler ved siden af. Det er også flot med letkogte rosenkål.

Tip: Gryderetten kan tilsmages med lidt honning eller tyttebærsyltetøj, hvorved smagen afrundes lidt mere, og vildtkødet synes flottere i munden.