Urtebraiseret kalveculotte
"

Urtebraiseret kalveculotte

Opskrift af:
2 timer
Antal personer: 4
Urtebraiseret kalveculotte passer godt til en let krydret vin, fx en Côtes du Rhone.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 kalveculotte (min. 1 kg)
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 1 persillerod
  • 3 dl. hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • Evt. lidt Maizena

Forslag til tilbehør: Ovnbagte kartofler, bagte tomater og hvidkålssalat

Fremgangsmåde

Puds culotten af for evt. hinder og sener. Rids fedtlaget på kryds og brun culotten godt af i en stegegryde.

Tag den op af gryden, krydr den med salt og friskkværnet peber. Rengør alle grøntsagerne, skær dem groft og brun dem af i samme gryde. Kom culotten tilbage i gryden til grøntsagerne - sammen med hvidvinen - og lad det koge et par min.

Tilsæt hønsefond og timian, dæmp varmen og læg låg på gryden. Lad den simre i ca. 1 time, til culotten er mør. (Hvis man ønsker en rosastegt culotte, skal kogetiden afkortes til ca. 20 min.) Tag culotten op af gryden og hold den lun - evt. i ovnen. Suppen blendes med grøntsagerne i og sigtes. Suppen smages til med salt og peber og jævnes evt. med lidt Maizena til sovse-konsistens.