Unghanebryst farseret med jomfruhummer på nye løg og hvidvinssauce
"

Unghanebryst farseret med jomfruhummer på nye løg og hvidvinssauce

Opskrift af:
65 minutter
Antal personer: 4
Unghanebryst farseret med jomfruhummer på nye løg og hvidvinssauce
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 stk. unghanebryst (eller perlehønebryst)
  • 8 stk. friske jomfruhummerhaler
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 6-8 nye sommerløg
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl Riesling
  • 50 g smør
  • 1 sommerløg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 dl Riesling (mere)
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl fløde
  • Lidt Maizena til jævning

Tilbehør: Lidt nye gulerødder og kartofler.

Fremgangsmåde

Pil jomfruhummerhalerne og fjern tarmen. Rist dem sammen med hvidløg på en pande i lidt olie og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Skær en lille lomme i unghanebrystet fra den tynde ende. Kom 2 jomfruhummerhaler i hver lomme. Brun unghanebrysterne af på panden, krydr med salt og friskkværnet peber og steg dem færdige i ovnen ved 200 g i ca. 12 min. Lad dem hvile i ca. 10 min inden opskæring.

Snit sommerløgene groft og svits dem sammen med timian og citronskal i olie, uden at de tager farve. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det simre i 5 min. Rør til sidst smørret i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Saucen: Hak sommerløget fint og svits det med hvidløgene i lidt olie. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det koge næsten væk. Tilsæt hønsefond og fløde og lad det koge igennem. Sigt saucen og jævn evt. med lidt Maizena rørt i lidt kold vand. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anretning: Læg en skefuld sommerløg midt på en varm tallerken. Skær unghanebrystet i 3 stykker og anret det oven på løgene. Hæld lidt sauce henover.