- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 4,5 dl rugmel
- 4,5 dl hvedemel
- Til knækbrød: 2 æggehvider og havsalt/groft salt + evt. herbes de provence
- Til rugchips: olivenolie og havsalt
Fremgangsmåde
Vil du gerne se, hvordan Pia laver dem? Se hendes lille video lige her på https://goo.gl/b5MMs7
Opløs gær i vandet, kom olie og salt i og rør rugmel og hvedemel i. Ælt til en dej og sæt den i køleskabet natten over eller mindst 2 timer.
På dagen: Tænd ovnen på 200 grader. Kom et lag hvedemel på bordpladen og rul dejen ud til 2 mm tykkelse. Pisk æggehviden let og pensl et lag på dejen. Eller pensl et tykt lag olivenolie (dejen skal se helt blank ud). Drys med havsalt/groft salt og/eller krydderier, skær dejen i nogle aflange baner på 10 cm og skær banen i lidt skrå stave (trekanter). Tag hver stav med en paletkniv, brug evt. ekstra mel så dejen ikke klistrer (melet er også med til at give en god smag), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag stavene i ca. 10 min., til de ser gyldne ud og mærkes sprøde. Afkøles helt og opbevares i en kagedåse.
Tip: Prøv at drysse sesamfrø på. Alternativt kan du lave en syndig version ved at erstatte salt med finknust ristet bacon, inden du bager dem.