Tomatsuppe med mascarpone
"

Tomatsuppe med mascarpone

Opskrift af:
35 minutter
Antal personer: 4
Suppen serveres med lækkert brød til - og nydes gerne med rosévin eller en lettere rødvin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg 2 gulerødder
  • 2 kartofler
  • 1 kilo modne tomater, alternativt 3 dåser flåede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 125 g Galbani Mascarpone
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum og oregano
  • Evt. 1 frisk rød chili

Fremgangsmåde

Hak løg, porrer og hvidløg og sauter dem ved lav varme i olivenolien, indtil grøntsagerne bliver bløde. Riv gulerødderne og kartoflerne og kom dem i gryden. Sauter videre i 5 minutter. Kom herefter bouillonen i og tilsæt tomatpuré og tomaterne, som er blevet skåret i stykker, og eventuelt en finthakket rød chili.

Lad suppen simre i 20 minutter. Tilsæt mascarpone, lidt ad gangen. Hvis du ønsker en mindre tung suppe, kan du nøjes med 50 g mascarpone. Tag suppen af varmen og blend med en stavblender, indtil den har fået en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, basilikum og oregano.