Tomat-majssalat
Tomat-majssalat
"

Tomat-majssalat

Opskrift af:
ca. 25 minutter
Antal personer: 5
Denne salat er en udvidet version af en argentinsk klassiker, som kun indeholder tomat, majs, yoghurt og mayonnaise. Den er nem at lave og vældig populær på et buffetbord - eller bare med noget ristet brød til og et glas hvidvin eller rosévin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 mellemstore tomater
  • 3 majskolber
  • 200 g kogt skinke (eller kogt hamburgerryg skåret i tern)
  • 200 g cheddarost eller anden skæreost
  • 2-3 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet peber

Pynt: finthakkede friske basilikumsblade

Fremgangsmåde

Kog majskolberne i letsaltet vand, indtil majsene er møre. Tag dem op af vandet, og lad dem afkøle. Skær majskernerne fra kolben, mens du holder majskolben på højkant. Kom kernerne i en salatskål.

Skær tomaterne, skinke og cheddarost i små tern - nogenlunde samme størrelse (ikke mere end 1,5 cm x 1,5 cm). Kom alle tern i salatskålen med majs.

Rør mayonnaise, cremefraiche, fløde, citronsaft, salt og peber i en lille skål. Hæld dressingen over salaten, og rør det hele godt rundt. Drys med hakket basilikum.

Alternativ: Tilsæt pastaskruer kogt al dente for en mere fyldig salat.