- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 1 svinekam med ridset svær på ca. 1,5 kg
- ½ hvidkål
- 1 mørk juleøl
- 10 laurbærblade og 20 hele nelliker
- Groft salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Svinekammen placeres i en bradepande med sværene nedad. Krydr kødet med salt og peber og hæld en halv juleøl i bradepanden sammen med lige så meget vand. Stil stegen i ovnen ved 200 grader i 20 min. Snit hvidkålen i fine strimler. Tag stegen op af bradepanden og kom den snittede kål i bradepanden. Placér stegen oven på kålen med sværene opad. Stik hele nelliker og laurbærblade i ridserne. Hæld resten af juleøllen over stegen og drys med groft salt. Steg videre ved 175 grader i ca. 1½ time eller til en kernetemperatur på 75 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver til servering sammen med kålen.