Sød risotto med vinterpære
"

Sød risotto med vinterpære

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 4
Denne lækre dessertopskrift på sød risotto med vinterpære har vi lånt fra Søren Pedersens kogebog "Råt for usødet" - bogen kan købe på www.norsminde-kro.dk.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 store skrællede pærer
  • 5 dl pære saft (evt. cider)
  • 1½ dl grødris
  • 2 stk. kardemomme
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron
  • 1 dl maltolage
  • 50 g mascarpone
  • Stivelse til gele

Fremgangsmåde

Skær tynde skiver af pærerne (fra top mod bund) - du skal bruge 16 i alt.

De lægges på en flad plade, pensles med maltodextin og bages 20 minutter ved 170 grader - til de er sprøde. Det resterende af pæren gemmes til senere brug.

Tag 1 dl af pæresaften og bland med stivelsen. Kom det ud på en serveringsbakke eller et rengjort bord. Når massen har sat sig, stikkes geleen ud, så det passer som et slags låg, som vist på billedet. Det resterende af de rå pærer hakkes i fine tern og lægges i koldt vand indtil brug.

Kog resten af pæresaften op med kardemomme og vanilje og tilsæt grødrisen og citronsaft. Kog, indtil risene er møre.

Mascarponen tilsættes og røres ud i risen. Kort før servering vendes pæretern i risen, som anrettes med gelelåget og de sprøde pærechips.