- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 4 store skrællede pærer
- 5 dl pære saft (evt. cider)
- 1½ dl grødris
- 2 stk. kardemomme
- ½ vaniljestang
- ½ citron
- 1 dl maltolage
- 50 g mascarpone
- Stivelse til gele
Fremgangsmåde
Skær tynde skiver af pærerne (fra top mod bund) - du skal bruge 16 i alt.
De lægges på en flad plade, pensles med maltodextin og bages 20 minutter ved 170 grader - til de er sprøde. Det resterende af pæren gemmes til senere brug.
Tag 1 dl af pæresaften og bland med stivelsen. Kom det ud på en serveringsbakke eller et rengjort bord. Når massen har sat sig, stikkes geleen ud, så det passer som et slags låg, som vist på billedet. Det resterende af de rå pærer hakkes i fine tern og lægges i koldt vand indtil brug.
Kog resten af pæresaften op med kardemomme og vanilje og tilsæt grødrisen og citronsaft. Kog, indtil risene er møre.
Mascarponen tilsættes og røres ud i risen. Kort før servering vendes pæretern i risen, som anrettes med gelelåget og de sprøde pærechips.