Saltet havregrød med kantareller, æbler og tyttebær
Saltet havregrød med kantareller, æbler og tyttebær
"

Saltet havregrød med kantareller, æbler og tyttebær

Opskrift af:
1 time og en halv
Antal personer: 4
Saltet havregrød med kantareller, æbler og tyttebær passer til en kølig pinot noir vin eller en lækker rosévin
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2 dl hele havrekerner
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl æblemost
  • 5 dl hønse- eller grøntsagsfond
  • 50 g revet Emmentaler eller Comté
  • Lidt olivenolie og smør
  • 1 dansk sommeræble
  • 200 g rensede friske kantareller
  • Fintsnittet purløg
  • 100 g friske tyttebær

Fremgangsmåde

Skyl havrekernerne og lad dem udbløde i koldt vand i 1 times tid og lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Bring hønsefonden i kog. Rist løgene i lidt olie, uden de tager farve. Kom havrekernerne ved og rist dem let, hæld æblemosten ved og lad det koge igennem. Hæld den kogende fond ved og dæmp varmen. Lad den småkoge i ca. 15 min., spæd evt. med lidt vand undervejs, da den ikke må blive tør. Smag til med salt og peber. Lige inden anretning vendes den revne ost i sammen med en spsk. hakket purløg. Konsistensen skal være lidt som grød.

Skær sommeræblet i meget små tern. Rist kantarellerne i lidt olie og smør ved medium varme. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Placer en god skefuld havregrød på midten af varm, dyb tallerken.  Drys med de små tern af sommeræble og purløg, fordel de ristede kantareller rundt om og til sidst et drys af friske tyttebær.