- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ronca de Mazalba 2023
A Pie de Tierra Sierra de Gredos, Spanien

299,00
v. 3 stk.”The wines are going from strength to strength. They are clearly influenced by the style of Comando G.”
- Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
Små 600 flasker er der produceret af Ronca de Mazalba her i vinens debutårgang. Vinen kommer fra en 1,3 hektar stor vinmark plantet for over 40 år siden på stejle skråninger med udsigt til Sierra de Gredos.
Jorden er mager og præget af granit og kvarts, mens markens placering – mellem lavt krat og duftende buske som lavendel, timian og fennikel – giver et fordelagtigt mikroklima. Den nærliggende Mazalba-bæk sørger samtidig for natlig afkøling og et langt modningsforløb, hvilket bringer både balance og finesse til frugten.
A Pie de Tierra blev en realitet tilbage i 2015 da de dengang to (vin- og ønologistuderende) i Madrid besluttede at drive Davids allerede familiearvede vinmarker i Méntrida som et fælles projekt.
David havde før arbejdet med vin, mens Aitor Paul er uddannet sommelier med egen vinbutik i Madrid.
Vininspirationen kommer fra det hæderskronede Comando G, som David arbejdede hos lige efter sine studier, og hvis vinstil de begge har stor begejstring for. Dvs. at man også her kan finde den elegante, rødfrugtede og ”jordbær-agtige” Garnacha-stil, som de højtbeliggende sand- og granitholdige marker i Sierra de Gredos kan frembringe så flot, når vinen ikke overgøres.
Mazalba er vinificeret helt naturligt med spontangæring og hele klaser (100%). Udblødningen varer hele 65 dage og sker nænsomt med udblødning af overfladen - med hænderne! Vinen lagres slutteligt 12 måneder på brugte 500-liters franske egetræsfade.
Vinen står med en helt lys, rød kulør, mens piv-friske aromaer af røde skovbær, jordbær, lyse kirsebær, fennikel og tørret timian. Den kølige frugt får i smagen selskab af en silkeblød, feminin frugt med en mineralsk nerve og florale toner, som leder tankerne hen på Pinot Noir i dens mest svævende form.
Mazalba er en vin, der ikke råber højt – men hvisker med autoritet. Silkeblød tekstur, enestående elegance og en fornem balance mellem frugt, syre og struktur gør dette vinen til en af de mest terroir-tro og elegante udgaver af Garnacha, som vi til dato har oplevet fra Spanien.
Druesammensætning:
Garnacha
Om A Pie de Tierra

At de to kammerater Aitor Paul og David Villamiel på så kort tid ville få en sådan succes med deres ”hobby-projekt” i udkanten af Sierra de Gredos kom mildest talt bag på dem selv. For på trods af de befinder sig i ingenmandsland vest for Madrid, og produktionen begrænser sig til små 10.000 flasker, fik Luis Guttierez fra The Wine Advocate alligevel smagt deres første årgang og tildelte dem særdeles rosende ord med på vejen:
”…like Gredos meets Châteauneuf, fine...
Fakta
Land | Spanien |
Område | Sierra de Gredos |
Producent | A Pie de Tierra |
Årgang | 2023 |
Varenr. | 3186836 |
Drue | Garnacha |
Alkohol | 13,0% |
Flaskestørrelse | 0,75 liter |
Indeholder sulfitter |


”The wines are going from strength to strength. They are clearly influenced by the style of Comando G.”
- Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
Små 600 flasker er der produceret af Ronca de Mazalba her i vinens debutårgang. Vinen kommer fra en 1,3 hektar stor vinmark plantet for over 40 år siden på stejle skråninger med udsigt til Sierra de Gredos.
Jorden er mager og præget af granit og kvarts, mens markens placering – mellem lavt krat og duftende buske som lavendel, timian og fennikel – giver et fordelagtigt mikroklima. Den nærliggende Mazalba-bæk sørger samtidig for natlig afkøling og et langt modningsforløb, hvilket bringer både balance og finesse til frugten.
A Pie de Tierra blev en realitet tilbage i 2015 da de dengang to (vin- og ønologistuderende) i Madrid besluttede at drive Davids allerede familiearvede vinmarker i Méntrida som et fælles projekt.
David havde før arbejdet med vin, mens Aitor Paul er uddannet sommelier med egen vinbutik i Madrid.
Vininspirationen kommer fra det hæderskronede Comando G, som David arbejdede hos lige efter sine studier, og hvis vinstil de begge har stor begejstring for. Dvs. at man også her kan finde den elegante, rødfrugtede og ”jordbær-agtige” Garnacha-stil, som de højtbeliggende sand- og granitholdige marker i Sierra de Gredos kan frembringe så flot, når vinen ikke overgøres.
Mazalba er vinificeret helt naturligt med spontangæring og hele klaser (100%). Udblødningen varer hele 65 dage og sker nænsomt med udblødning af overfladen - med hænderne! Vinen lagres slutteligt 12 måneder på brugte 500-liters franske egetræsfade.
Vinen står med en helt lys, rød kulør, mens piv-friske aromaer af røde skovbær, jordbær, lyse kirsebær, fennikel og tørret timian. Den kølige frugt får i smagen selskab af en silkeblød, feminin frugt med en mineralsk nerve og florale toner, som leder tankerne hen på Pinot Noir i dens mest svævende form.
Mazalba er en vin, der ikke råber højt – men hvisker med autoritet. Silkeblød tekstur, enestående elegance og en fornem balance mellem frugt, syre og struktur gør dette vinen til en af de mest terroir-tro og elegante udgaver af Garnacha, som vi til dato har oplevet fra Spanien.
Druesammensætning:
Garnacha
Om A Pie de Tierra

At de to kammerater Aitor Paul og David Villamiel på så kort tid ville få en sådan succes med deres ”hobby-projekt” i udkanten af Sierra de Gredos kom mildest talt bag på dem selv. For på trods af de befinder sig i ingenmandsland vest for Madrid, og produktionen begrænser sig til små 10.000 flasker, fik Luis Guttierez fra The Wine Advocate alligevel smagt deres første årgang og tildelte dem særdeles rosende ord med på vejen:
”…like Gredos meets Châteauneuf, fine...
Fakta
Land | Spanien |
Område | Sierra de Gredos |
Producent | A Pie de Tierra |
Årgang | 2023 |
Varenr. | 3186836 |
Drue | Garnacha |
Alkohol | 13,0% |
Flaskestørrelse | 0,75 liter |
Indeholder sulfitter |