Rødkålssauté med appelsin og valnødder
Rødkålssauté med appelsin og valnødder
"

Rødkålssauté med appelsin og valnødder

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 6
Denne salat passer godt til mange vinterretter og er helt perfekt til juleand og flæskesteg. Se også vores opskrift på langtidsstegt and og vores lækre flæskesteg opskrift her.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • ½ frisk rødkål
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 100 g valnøddekerner
  • ½ dl balsamico eddike
  • 2 spsk. honning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie, fx fra Quinta do Pégo

Fremgangsmåde

Snit rødkålen i fine strimler. Riv skrællen af appelsinerne, helst med et julienne-jern. Skær resten af skrællen af og kassér den. Skær fileterne ud af appelsinerne uden at få hinderne med. Pres saften ud af hinderne. Varm en sauterpande op med lidt olie. Svits rødkålen hurtigt af sammen med appelsinskallen og kom det i en skål. Kog en lage af Balsamico, honning og appelsinsaft. Vend lagen i rødkålen sammen med appelsin-fileterne og valnøddekernerne. Smag til med salt og peber. Rødkålen lunes let inden servering.

Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.