- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 2 dl grødris
- 1 dl vand
- 1 liter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3/4 dl hvid sukker (altså under 1 dl er tilpas sød)
- 100 g smuttede, hakkede mandler
- 3/4 l piskefløde
Tilbehør: Kirsebærsauce, 1 hel, smuttet mandel og 1 marcipangris
Ekstra udstyr: 1 rent viskestykke, 1 stort håndklæde/tæppe og 1 dyne
Fremgangsmåde
Lillejuleaften laves risengrøden.
- Flæk vaniljestangen og tag kornene ud. Både stang og korn skal bruges.
- Hav viskestykke, håndklæde/tæppe og dynen klar ;-)
- Kom grødris og vand i en tykbundet gryde og bring det i kog.
- Tilsæt sødmælk, vaniljekorn og vaniljestang og bring det i kog i nogle få minutter. Hold øje med det, så mælken ikke koger over.
- Sluk for varmen, dæk gryden med et viskestykke og læg grydelåget oven på viskestykket. Pak straks gryden ind i håndklædet/tæppet og rigtig tæt ind i dynen. Placer den i et rum og lad den være der i 6-8 timer uden at pakke den ud. På den måde bliver risengrøden perfekt uden at brænde på.
- Når de 6-8 timer er gået, pakker du gryden ud – pas på, den er meget varm!
- Lad gryden afkøle lidt på køkkenbordet og sæt den i køleskabet natten over.
Juleaften om eftermiddagen:
- Pisk fløden til skum.
- Tag risengrød ud af køleskabet og fjern vaniljestangen.
- Start med at komme lidt flødeskum i din risengrød og rør forsigtigt rundt. Tilsæt mere flødeskum, indtil den lige har den konsistens, du ønsker, mens du samtidig løbende tilsætter sukker, vaniljesukker samt de smuttede, hakkede mandler.
- Hæld din risalamande over i en serveringsskål. Kom den hele mandel i.
- Sæt film på og gem risalamanden på køl lige til den skal serveres.
Juleaften lige før servering:
- Tag risalamanden ud af køleskabet.
- Varm kirsebærsaucen godt igennem og hæld den over i en sauceskål.
Tip: Jordbærsyltetøj på risalamanden kan også være ret populært hos børn, men først efter de har smagt kirsebærsaucen!
Til risalamande med kirsebærsauce - den klassiske til jul anbefaler vi:
Meandro Finest Reserve Port
125,00 DKK
139,00 DKK
139,00 DKK
Quinta do Vale Meão Vintage Port
345,00 DKK
405,00 DKK
405,00 DKK
Quinta do Vale Meão Vintage Port
345,00 DKK
405,00 DKK
405,00 DKK
Coteaux du Layon Rochefort
129,95 DKK
149,00 DKK
149,00 DKK
Recioto Classico, Acinatico, ½ liter
200,00 DKK
230,00 DKK
230,00 DKK
Quinta do Pégo LBV
119,00 DKK
139,00 DKK
139,00 DKK
Quinta do Pégo Vintage Port
625,00 DKK
699,00 DKK
699,00 DKK