Weingut Bründlmayer

Weingut Bründlmayer

Kamptal

Weingut Bründlmayer

Weingut Bründlmayer er i dag at betegne som en af Østrigs absolutte topproducenter, hvis vine år efter år modtager topanmeldelser fra den internationale vinpresse.

"a beacon for Austrian wine."
- Jancis Robinson

Vinhuset er beliggende i Langenlois i Kamptal, der er en sidedal til Donaudalen – godt 70 km nordvest for Wien. Stedet ejes og drives af Willi Bründlmayer, der overtog gården efter sine forældre i 1980. 

Der er i alt 60 hektar, der udnyttes til vin, hvilket er stort efter østrigske forhold. En stor del af disse dyrkes i dag efter biodynamiske principper. Deriblandt Erste Lage vinene fra topmarkerne Lamm, Loiser Berg, Käferberg og Heiligenstein.
De fleste af markerne ligger på terrasser - og ca. 1/3 dyrkes efter lyra-systemet, hvor stokkene er beskåret, så de har form som to arme, der strækker sig mod solen.

Kamptal ligger beskyttet af skovbeklædte bakker for de kolde vinde fra nordvest. Om dagen varmer solen de stenfyldte terrasser. Kamptal ligger i den del af Østrig, der kaldes Weinviertel, som er det største vinområde - og mere end 50 % af vinmarkerne her er beplantet med druen Grüner Veltliner, der er den mest typiske drue i Østrig.

Læs mere

Kort og godt om Weingut Bründlmayer

Område
Kamptal, Østrig

Primære druer:
Riesling
Grüner Veltliner



http://www.bruendlmayer.at
18 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue