KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot

Prøvekassen Oktober 2017 - Rhône 2015

Prøvekassen Oktober 2017 - Rhône 2015
På lager (Levering: 1-3 hverdage) Varenr: 7250696
Pris pr. stk. 549,00 DKK Spar 26 %
Normalpris pr. stk. 741,00 DKK
Vælg antal
-
+

Bestil nu og få leveret denne vare senest torsdag d. 26. oktober – (Leveringsinfo)

Hver måned sammensætter vi en ny spændende prøvekasse, og oktober måned er naturligvis ingen undtagelse.

Oktoberkassen 2017 kan vi med rette kalde Rhônekassen 2015, for den indeholder nemlig seks fremragende vine fra den store 2015-årgang i Rhône - vine, som alle er perfekte valg til efterårets køkken. Med andre ord en oplagt mulighed for at smage sig igennem denne populære vinregion og måske finde en ny, personlig favorit.

Prøvekassen indeholder følgende vine:

1 fl. 2015 Côtes du Rhône, Domaine de la Janasse
Det er et brag af en tæt og koncentreret Côtes du Rhône-vin med en indbydende duft af knuste røde bær, brombær, peber og sekundære lakridstoner. I smagen godt koncentreret med kraftfuld mørk frugt, afbalanceret tannin og en lang, lang eftersmag. Selvom vinen uden tvivl vil vinde ved lagring i 1-3 år, smager den allerede fantastisk nu. Intet mindre end en imponerende Côtes du Rhône fra en fantastisk årgang, som skriger på et stykke kød fra grillen eller til den mørke tids kraftige retter.

1 fl. 2015 Côtes du Rhône, Clos St. Antonin
Clos St. Antonins Côtes du Rhône er en elegant Cötes du Rhône, som på flotteste vis demonstrerer sine geografiske aner kombineret med familien Sabons evner til at lave vin. Den mørkrøde farve efterfølges af en lækker, indsmigrende næse med mørke kirsebær, blåbær, Piratos-lakrids, Herbes de Provence, kærnemælk og underliggende mineralitet. I smagen en middel krop med fokus på den fløjlsbløde, runde og fyldige stil med en lang eftersmag, hvor man igen fornemmer mineralitet og en nærmest saftig, vibrerende tannin. En vin der med dens bløde, charmerende tekstur og mineralske fremtoning både rammer den almindelige Rhône-elsker og giver den nørdede vindrikker gode udfordringer.

★★★★★ | Ekstra Bladet
★★★★★ | Jyllands-Posten

1 fl. 2015 Côtes du Rhône Villages, La Bastide Saint-Dominique
Helt mørklilla farve. Ekspressiv næse med kakao, krydderier, kirsebær og tørre figner. Munden er fyldig med krydderier og fuldmodne, mørke frugter og en imponerende balance.

1 fl. 2015 Côtes du Rhône, Vieilles Vignes, Clos du Mont-Olivet
Dyb og mørk farve. Friske aromaer med mørke bær og sydfranske krydderurter. I munden er den fyldig og elegant med tydelige mindelser om deres Châteauneuf-du-Pape. Den smager godt allerede nu, men den vil udvikle sig positivt i de kommende år. Drik den fra 2020-2024.

88-90 POINT | Robert Parker's WA

1 fl. 2015 Cairanne, La Brunote, Domaine Alary
Alarys klassiske frugtdrevne stil fornægter sig ikke i denne elegante vin. Meget harmonisk og ren med indsmigrende næse med røde bær og garriques. Munden har årgangens opulente frugt og flotte struktur. En ærke-traditionel Rhône-vin, som i den grad er tro mod oprindelsen. Vinen kan med fordel iltes godt, såfremt den ønskes drukket nu. Alternativt kan den sagtens gemmes 5-10 år fra høståret.

1 fl. 2015 Rasteau, Esprit D'argiles, Domaine La Collière
Årgang 2015 var et gavmildt år for Rhônedalen, hvilket denne vin er et tydeligt bevis på. Den er rigere, dybere og har mere struktur end de to tidligere årgange. Den har en kraftig duft af mørke, fuldmodne bær og provencalske krydderier. I munden er den meget fyldig med fantastisk frugt i mange lag, en flot tekstur med stor kompleksitet og en lang eftersmag. Den smager lækkert allerede nu, men vil nyde godt af et år eller 2 mere på flaske og vil holde sig på toppen frem til 2025.

92-94 POINT | Robert Parker's WA

Varenr. 7250696

Ekstra Bladet

GODT KØB

Ekstra Bladet

Ekstra Bladet

88-90 point

Robert Parker’s Wine Advocate

92-94 point

Robert Parker’s Wine Advocate

Jyllands-Posten

Nedenstående anmeldelser kan også gælde tidligere årgange.
Samlet antal bedømmelser: 0
Gennemsnit: 0 af 6
Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket