Raúl Pérez, La Vizcaina, El Rapolao, Magnum 2018 - Rødvin - Køb på Jyskvin.dk
95+ point
Robert Parker’s Wine Advocate
649,00 v. 1 stk.

599,00

v. 2 stk.
En ekstra dags leveringstid
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

"Raúl Pérez should need no introduction by now."

- The Wine Advocate


95+ point
Robert Parker’s Wine Adv...
95 point
Vinous / Antonio Galloni
95 point
Din Vin Guide

La Vizcaina, El Rapolao er skabt af Raúl Pérez, som de seneste år har markeret sig som en af vinverdenens berømte vinkonsulenter.

Vinen er en af Pérezs topvine fra La Vizcaina-serien, som generelt er kendtetegnet ved at være lavet fra vinmarker omkring hans hjemby, Valtuille de Abajo - og fra vinstokke med en gemmensnitsalder på minimum 50 år. Helt konkret betyder det i dette tilfælde en Mencia-domineret enkeltmarksvin fra det 1,5 ha store (lille), nordvest-vendte El Rapolao-plot i 550 meters højde, hvoraf en andel stammer helt tilbage fra 1920 og en anden andel fra 1980.

Foruden at konsultere en række kendte producenter frembringer Pérez selv vine fra Bierzo og Rias Baixas. Derudover udveksler han og Rodrigo Gonzáles fra topproducenten Forjas del Salnes også erfaringer, når de i kældrene hos sidstnævnte frembringer vel nok Spaniens mest eftertragtede hvidvine. Nemlig de skarpe Albariño-vine Leirana Genoveva, Golliardo A Telleria og Raúl Pérezs' "The Sketch". 

Filosofien er klar - det er naturlige, usminkede og skarpt fokuserede vine, der har nerve, finesse og balance.

Al høst og den nænsomme selektering kan kun foregå med håndkraft. Vinificeringen foregår efter gamle principper med "open-vat"-helklasegæring og en 30 dage lang maceration, før vinen slutteligt lagrer vinen på gamle fade af 225 - og 500 liter i 12 måneder. 

El Rapolao oser fra glasset med forfinede aromaer af kirsebær, jordbær, tranebærkompot, viol, krydderurter og et snert af slagterbutik.

I munden smyger frugten sig med svævende elegance over tungen. Tanninerne skaber næsten Barbaresco'sk kant, mens syren i den lange finale skaber en friskhed langt udover det sædvanlige.

En burgundisk, rødfrugtet og dansene elegant rødvin, som vinnørder med hang til intellektuelle tænkevine vil elske, men som uden tvivl vil skuffe et zinfandel-elskende højoktanspublikum (så har vi ikke lovet for meget).

Druesammensætning:

Mencia, Bastardo

Om Raúl Pérez


Hvis der er ét navn, der i disse tider klinger inden for den spanske vinverden, er det uden tvivl Raúl Pérez.

Pérez er vel at betegne som forgangsmanden for stilændringen i Bierzo i det nordvestlige Spanien, hvor vinene førhen gik under begrebet ”Ribera del Bierzo.”

Navnet siger alt! Vinene var dengang typisk overgjorte, pumpede og særdeles fadprægede.  

Med en helt anden tilgang til vindyrkning og ikke mindst vinificering er stilen i Bierzo i da...

Læs mere på Raúl Pérezs profil

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Raúl Pérez
Årgang 2018
Varenr. 3098444
Drue Mencia
Bastardo
Garnacha Tintorera
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 1,50 liter
Indeholder sulfitter
95+ point
Robert Parker’s Wine Advocate
"...this 2018 comes through as more fluid, fresh and elegant, with a silkier mouthfeel."

"Raúl Pérez should need no introduction by now."

- The Wine Advocate


95+ point
Robert Parker’s Wine Adv...
95 point
Vinous / Antonio Galloni
95 point
Din Vin Guide

La Vizcaina, El Rapolao er skabt af Raúl Pérez, som de seneste år har markeret sig som en af vinverdenens berømte vinkonsulenter.

Vinen er en af Pérezs topvine fra La Vizcaina-serien, som generelt er kendtetegnet ved at være lavet fra vinmarker omkring hans hjemby, Valtuille de Abajo - og fra vinstokke med en gemmensnitsalder på minimum 50 år. Helt konkret betyder det i dette tilfælde en Mencia-domineret enkeltmarksvin fra det 1,5 ha store (lille), nordvest-vendte El Rapolao-plot i 550 meters højde, hvoraf en andel stammer helt tilbage fra 1920 og en anden andel fra 1980.

Foruden at konsultere en række kendte producenter frembringer Pérez selv vine fra Bierzo og Rias Baixas. Derudover udveksler han og Rodrigo Gonzáles fra topproducenten Forjas del Salnes også erfaringer, når de i kældrene hos sidstnævnte frembringer vel nok Spaniens mest eftertragtede hvidvine. Nemlig de skarpe Albariño-vine Leirana Genoveva, Golliardo A Telleria og Raúl Pérezs' "The Sketch". 

Filosofien er klar - det er naturlige, usminkede og skarpt fokuserede vine, der har nerve, finesse og balance.

Al høst og den nænsomme selektering kan kun foregå med håndkraft. Vinificeringen foregår efter gamle principper med "open-vat"-helklasegæring og en 30 dage lang maceration, før vinen slutteligt lagrer vinen på gamle fade af 225 - og 500 liter i 12 måneder. 

El Rapolao oser fra glasset med forfinede aromaer af kirsebær, jordbær, tranebærkompot, viol, krydderurter og et snert af slagterbutik.

I munden smyger frugten sig med svævende elegance over tungen. Tanninerne skaber næsten Barbaresco'sk kant, mens syren i den lange finale skaber en friskhed langt udover det sædvanlige.

En burgundisk, rødfrugtet og dansene elegant rødvin, som vinnørder med hang til intellektuelle tænkevine vil elske, men som uden tvivl vil skuffe et zinfandel-elskende højoktanspublikum (så har vi ikke lovet for meget).

Druesammensætning:

Mencia, Bastardo

Om Raúl Pérez


Hvis der er ét navn, der i disse tider klinger inden for den spanske vinverden, er det uden tvivl Raúl Pérez.

Pérez er vel at betegne som forgangsmanden for stilændringen i Bierzo i det nordvestlige Spanien, hvor vinene førhen gik under begrebet ”Ribera del Bierzo.”

Navnet siger alt! Vinene var dengang typisk overgjorte, pumpede og særdeles fadprægede.  

Med en helt anden tilgang til vindyrkning og ikke mindst vinificering er stilen i Bierzo i da...

Læs mere på Raúl Pérezs profil

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Raúl Pérez
Årgang 2018
Varenr. 3098444
Drue Mencia
Bastardo
Garnacha Tintorera
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 1,50 liter
Indeholder sulfitter
649,00 v. 1 stk.

599,00

v. 2 stk.
En ekstra dags leveringstid
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

Andre kunder har også købt