Gastromand

185,00

v. 6 stk.
209,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
Gastromand

Limited Release består af druer af en enkelt klon, som gror på en lille markparcel på 0,8 hektar. Afhængig af årgangen produceres der kun mellem 1500 og 2000 flasker om året.

Alle druer håndhøstes ved daggry og klaserne sorteres individuelt. For at bevare en relativt stor andel af hele druer afstilkes klaserne kun delvis. Mosten koldmacereres i 3 dage før gæring for at opnå optimal farveudvinding. Gæring foregår i åbne kar ved en temperatur mellem 24 og 28 ° C. Hætten omrøres manuelt 6-8 gange om dagen for maksimal smagsekstraktion. Køling under fermentering foregår ved anvendelse af en naturlig bjergkilde lige udenfor kælderen.

Efter gæring presses skallerne let i en lille kurvepresse. Efter endt alkoholgæring kommes vinen på fade, hvor den malolaktiske fermentering finder sted. Herefter omstikkes vinen til små franske barriques, hvor den modner i 12 måneder. 50% af vinen ligger på nye fade, 25% på et år gamle fade og 25% på 2 år gamle fade. Hver klon holdes separat under hele vinifikationsprocessen frem til den endelige blanding. Efter endt lagring aftappes vinen uden klaring og filtrering og med tilsætning af et minimum af sulfitter.

Selvom dette er en Limited Release er det ikke nødvendigvis en bedre vin end den "almindelige" Cabernet Franc. Den er helt sin egen, netop fordi den er lavet på kun en enkelt klon af Cabernet Franc - noget som ingen andre sydafrikanske vinproducenter gør. Den fremstår mere frugtig med distinkte røde frugtaromaer og lakridsnoter. I munden føles den meget livlig med lang, vedholdende eftersmag.

Druesammensætning:

100% Cabernet Franc

Om Rainbows End Wine Estate

/image/data/producenter/rainbows_end_opt.jpg

"Rainbow's End" er navnet på Malan-familiens vingård nær Stellenbosch. Det er et navn, der fremkalder assosiationer om solskin efter regn, dedikation til jorden og en guldskat for enden af regnbuen.

Ejendommen findes i højtliggende bakker 540 m over havets overflade og har Jonkershoekbjerget i baghaven og udsigt over den bjergomkransede og frugtbare Banghoek-slette.

I år 2000 forlod den dengang 57 årige Jacques Malan sit gode job for at forfølge drømmen  om at...

Læs mere på Rainbows End Wine Estates profil

Fakta

Land Sydafrika
Område Stellenbosch
Producent Rainbows End Wine Estate
Årgang 2015
Varenr. 5655636
Drue Cabernet Franc
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Vinen passer til

Sydafrikansk karrykødpie med gule ris og lynstegt spinat
Sydafrikansk karrykødpie med gule ris og lynstegt spinat
Gastromand
"En møgcharmerende og vellavet vin"
Gastromand

Limited Release består af druer af en enkelt klon, som gror på en lille markparcel på 0,8 hektar. Afhængig af årgangen produceres der kun mellem 1500 og 2000 flasker om året.

Alle druer håndhøstes ved daggry og klaserne sorteres individuelt. For at bevare en relativt stor andel af hele druer afstilkes klaserne kun delvis. Mosten koldmacereres i 3 dage før gæring for at opnå optimal farveudvinding. Gæring foregår i åbne kar ved en temperatur mellem 24 og 28 ° C. Hætten omrøres manuelt 6-8 gange om dagen for maksimal smagsekstraktion. Køling under fermentering foregår ved anvendelse af en naturlig bjergkilde lige udenfor kælderen.

Efter gæring presses skallerne let i en lille kurvepresse. Efter endt alkoholgæring kommes vinen på fade, hvor den malolaktiske fermentering finder sted. Herefter omstikkes vinen til små franske barriques, hvor den modner i 12 måneder. 50% af vinen ligger på nye fade, 25% på et år gamle fade og 25% på 2 år gamle fade. Hver klon holdes separat under hele vinifikationsprocessen frem til den endelige blanding. Efter endt lagring aftappes vinen uden klaring og filtrering og med tilsætning af et minimum af sulfitter.

Selvom dette er en Limited Release er det ikke nødvendigvis en bedre vin end den "almindelige" Cabernet Franc. Den er helt sin egen, netop fordi den er lavet på kun en enkelt klon af Cabernet Franc - noget som ingen andre sydafrikanske vinproducenter gør. Den fremstår mere frugtig med distinkte røde frugtaromaer og lakridsnoter. I munden føles den meget livlig med lang, vedholdende eftersmag.

Druesammensætning:

100% Cabernet Franc

Om Rainbows End Wine Estate

/image/data/producenter/rainbows_end_opt.jpg

"Rainbow's End" er navnet på Malan-familiens vingård nær Stellenbosch. Det er et navn, der fremkalder assosiationer om solskin efter regn, dedikation til jorden og en guldskat for enden af regnbuen.

Ejendommen findes i højtliggende bakker 540 m over havets overflade og har Jonkershoekbjerget i baghaven og udsigt over den bjergomkransede og frugtbare Banghoek-slette.

I år 2000 forlod den dengang 57 årige Jacques Malan sit gode job for at forfølge drømmen  om at...

Læs mere på Rainbows End Wine Estates profil

Fakta

Land Sydafrika
Område Stellenbosch
Producent Rainbows End Wine Estate
Årgang 2015
Varenr. 5655636
Drue Cabernet Franc
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

185,00

v. 6 stk.
209,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Vinen passer til

Sydafrikansk karrykødpie med gule ris og lynstegt spinat
Sydafrikansk karrykødpie med gule ris og lynstegt spinat

Andre kunder har også købt

Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket