Quinta de Carapecos

Vinho Verde

Quinta de Carapecos

Quinta de Carapeços er en historisk producent og vel nærmest en slags pioner for indførelsen af Alvarinho-druen uden for Melgaço-Monção regionen i Vinho Verde.

Vinho Verde betyder egentlig ”grøn vin”, hvilket er et lidt misvisende udtryk for mange af regionens vine. Vinho Verde-appellationen er nemlig ikke kun grønne, unge og letdrikkelige vine. Rent faktisk produceres der her i den nordligste vinregion i Portugal nogle af landets absolut bedste hvidvine. 

Quinta de Carapeços hører til i Amarante subregionen, hvor de fra nogle af områdets højest beliggende, granitholdige og veldrænede vinmarker producerer sprøde, mineralske vine på druerne Alvarinho, Trajadura, Touriga nacional, Azal, Espadeiro og Vinhão.

Mest kendt er Alvarinho-druen, som også danner grundstammen i de berømte hvidvine fra Spanien. Nærmere bestemt Rias Baixas i Galicien på den anden side af grænsen - ikke langt mod nord.

Her i Portugal er stilen lidt anderledes og berømmelsen (stadig) ikke helt så stor, hvilket i Quinta de Carapeçoss tilfælde er ensbetydende med imponerende vine til prisen!

Kort og godt om Quinta de Carapecos

Område
Vinho Verde, Portugal

Druer:
Alvarinho, Trajadura, Touriga Nacional, Azal, Espadeiro og Vinhão

Område:
Vinho Verdehttps://quintadecarapecos.pt
2 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue