Porterbraiserede svinekæber med løg og rodfrugter
Porterbraiserede svinekæber med løg og rodfrugter
"

Porterbraiserede svinekæber med løg og rodfrugter

Opskrift af:
Ca. 2½ time
Antal personer: 4
Opskrift på porterbraiserede svinekæber med løg og rodfrugter.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 12 stk. svinekæber (bestilles ved din slagter)
  • 1 flaske Porter øl
  • 12 skalotteløg
  • 1 persillerod
  • 1 pastinak
  • 2 gulerødder
  • ½ liter kalvefond
  • 4-5 kviste frisk timian
  • salt

Tilbehør:  grov kartoffelmos, evt. rørt med lidt trøffelolie og krydderurter. Også kold rødkålsalat med æbler og valnødder

Fremgangsmåde

Soigner svinekæber for eventuelle løse hinder. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker og pil skalotteløgene. Varm en stegegryde eller sauterpande op og brun svinekæberne godt af i lidt olie. Tag dem op og brun de rengjorte urter godt af.

Kom svinekæberne ned til urterne, hæld porter ved og lad den koge lidt ned. Dæmp varmen, hæld kalvefond og timian ved. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt. Læg låg på gryden/panden og lad den simre ved svag varme i 1½-2 timer, til svinekæberne føles helt møre og bløde. Vend dem jævnligt under stegningen og spæd evt. efter med lidt vand, hvis den er ved at koge tør.

Efter stegning sigtes braiseringsvæden fra og koges igennem - husk at smage til med salt. Den bruges som kraftig sauce til retten. Urterne fra stegningen kan serveres som tilbehør til kødet. Servér en grov kartoffelmos til, evt. rørt med lidt trøffelolie og krydderurter. En kold rødkålsalat med æbler og valnødder er også god som tilbehør.