Popcorn med olivenolie og smør
Popcorn med olivenolie og smør
"

Popcorn med olivenolie og smør

Opskrift af:
5 minutter
Antal personer: 1
Ekstra jomfruolivenolie og smør er ikke kun et sundere alternativ til mikrobølgeovns poser. Det giver også popcornene en lækker smag, samtidig med at de bliver sprøde og ikke fedtede. Forkælelsen er fuldendt med et glas mousserende rosé eller et glas kølig Pinot Noir til!
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1½ dl tørrede majskerner til popcorn
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie fx Quinta do Pégo
  • 2 spsk smør
  • Fint salt

Tip: trøffelsalt eller ander spændende salte kan med fordel bruges - dog helst fine salte, da flagerne vil bare ryge til bunds af skålen. 

Fremgangsmåde

Tag en mellemstor gryde (5-liters), og kom olivenolien og smør og 3-4 majskerner i. Varm op til mellemhøj varme.  Så snart de 3-4 majs popper, hæld resten af majskernerne i, fordel dem på bunden, og sæt låg på. Gryden rystes (med låg på) et par gange løbende. Pas på, og brug evt. grydelapper eller et viskestykke. Efter få minutter vil majskornene begynde at poppe. Når der går mere end 2-3 sek. imellem hvert pop, og gryden er blevet fyldt op, tages de af varmen. Tag låget af, hæld straks popcorn i en stor skål, og drys godt med fint salt. 

Tip: Smør kan bedre tåle opvarmning end ren olivenolie, og derfor bruges de to slags fedtstof. Kokosolie kan også bruges, da det tåler også opvarmning godt, og de poppede majs bliver sprøde og lækre.